Akademiker går chokoladevejen

For Tina Aaslyng Petersen var stillingen som butikschef hos Peter Beier Chokolade et oplagt første job efter universitetet. Passionen for fødevarer præger hendes liv både privat og på jobbet.

Hvad kan din virksomhed bruge en akademiker til?

Mindre virksomheder bruger typisk højtuddannede medarbejdere til at:

  • opdyrke nye kundesegmenter
  • forbedre produktion og økonomistyring
  • få styr på lageret
  • forhandle og udforme kontrakter
  • udvikle og vedligeholde hjemmeside, brochurer, markedsføring
  • stå for kontakten til kommune, SKAT og andre offentlige myndigheder

Bag disken hos Peter Beier Chokolade i Hørsholm er det cand.negot. Tina Aaslyng Petersen, der står for den daglige drift og ledelsen af de tre ansatte. Tilsyneladende et usædvanligt karrierevalg for en akademiker, der er specialiseret i handel og forhandling på internationalt niveau.

"Jamen jeg søgte stillingen hos Peter Beier Chokolade, fordi jeg så en superinteressant virksomhed, hvor kvaliteten af produkterne er helt afgørende. Og fordi den er drevet af to mennesker, der har et hjertebarn", fortæller butikschef Tina Aaslyng Petersen, der var nyuddannet, da muligheden bød sig. 

Kan fortælle historien til kunden
Det var medejer Linda Beier, der stod for ansættelsessamtalen med Tina i slutningen af 2014. Den akademiske baggrund var ikke centralt i samtalen, der mere handlede om motivation.

"Det, jeg især går op i til en jobsamtale, er, om vedkommende kan brænde for jobbet og har sat sig ind i vores produkter. Mit indtryk var, at Tina måske ikke kan sælge sand i Sahara, men hun er gourmand med stort G og har en stærk kvalitetsbevidsthed", fortæller Linda Beier.

Den kvalitetsbevidsthed deler Tina med mange af kunderne i butikken i Hørsholm. De kan lide, når hun fortæller historien om, hvordan Peter Beier Chokolade kører et fra-jord-til-bord koncept og derfor ejer en kakaoplantage i den Dominikanske Republik.  

Læs også: Chokoladeproducent udvider forretningen

"Vores kunder er ofte mennesker, der er bevidste om, hvad de putter i munden. Og det er både unge og ældre. De unge kommer ind og køber chokolade for et lille beløb i løs vægt, og det synes jeg egentlig er lidt rørende, for de kunne måske få en stor marsbar for de samme penge", siger Tina Aaslyng Petersen.

Skrev speciale om champagne 
Den dybe interesse for fødevarer startede lidt tilfældigt på en cykeltur, hvor Tina kom forbi vinkæden H.J. Hansens butik i Odense. Det blev til et medlemskab af deres vinklub og siden et deltidsjob samme sted ved siden af studierne på Syddansk Universitet.

"Der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker over, hvordan den her vin kan gå til den her mad. Jeg er fascineret af, hvordan en bestemt kombination kan skabe en tredje oplevelse".

En rodfæstet interesse for vin og gourmet-verdenen, som også er blevet dyrket fagligt. Tina har blandt andet skrevet speciale på universitet om markedsføring af champagne og været på praktikophold på ambassaden i Bruxelles, hvor hun afdækkede mulighederne for en dansk fødevareeksport til Belgien.

At fastholde medarbejderne er en udfordring
Selvom det er en spændende udfordring at stå for driften af butikken i Hørsholm, så drømmer Tina om at hun en dag kan bruge de akademiske færdigheder noget mere.

"Jeg gik bevidst efter at arbejde på gulvet, for at få den direkte kundekontakt. Og så var det en fin mulighed for at få et ledelsesansvar på et tidligt tidspunkt i min karriere. Men handel og indkøb er også en del af min faglige kunnen, og selvom jeg bruger den i samarbejdet med Hørsholm Midtpunkt, så må det gerne fylde endnu mere", siger Tina Aaslyng Petersen.

Hvad koster det at ansætte en akademiker?

Vidste du, at du kan søge om at få op til 50 pct. af lønnen dækket, hvis du ansætter en højtuddannet medarbejder? Djøf rådgiver gerne om ordninger som Innobooster, løntilskud og virksomhedspraktik, der kan holde dine lønudgifter nede i en periode.

Månedsløn forhandles af dig og medarbejderen ved ansættelsen og afhænger blandt andet af branche, geografi og erfaring. Fagforbundet Djøf anbefaler deres nyuddannede medlemmer en startløn på omkring 226 kr. i timen. Med et Innobooster-tilskud kan du så ansætte en akademiker for mindre end 150 kr. i timen.

Nye job skabes der en del af hos Peter Beier Chokolade, der ekspanderer og alene i år åbner fem nye butikker. 18 butikker har virksomheden i øjeblikket.  Væksten i virksomheden har gjort det nødvendigt at ansætte en akademiker mere – en marketingsmedarbejder. Men især trivslen hos den samlede medarbejderstab har de to ejers opmærksomhed for tiden.  

"Det er jo en udfordring for os i butiksbranchen at fastholde medarbejderne. Det handler især om de tidspunkter man skal arbejde på. Derfor inviterer vi eksempelvis de ansatte med ned på plantagen i Den Dominikanske Republik. Om vi samtidig får brug for flere akademikere må vores succes og vores behov vise", siger medejer Linda Beier.

Relateret indhold

27.03.2024Designbase.dk

Det er OK at markedsføre ”PFAS-fri” og ”ikke tilsat PFAS”

27.03.2024Designbase.dk

Ambiente 2024: De bedste gaver er bæredygtige

12.03.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Fokus på bæredygtighed for hotel- og restaurationsbranchen

29.02.2024Designbase.dk

aida kåret til Danmarks mest anbefalede virksomhed 2023

28.02.2024Designbase.dk

Nyt Henning Koppel-inspireret stel

12.02.2024Designbase.dk

Södahls fire nye akrylduge varsler forår

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Følsomt forår fra Södahl

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Alt til forårsfrokosten fra Södahl

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023