Bålmad: Muslinger på elegant vis
Overrask dine gæster og servér blåmuslinger med grønne urter i en STAUB muslingegryde
Blåmuslinger med grønne urter
Opskrift
4 personer
1 kg blåmuslinger
300 gram rejer, gerne røget
300 gram knivmuslinger
4 østers Gillardeau
1 dl hvidvin tør
100 gram økologisk smør
100 gram økologisk fløde
Frisk timian
Frisk citronmelisse
Sådan gør du:
Vask muslingerne grundigt. Skyl og børst muslingerne i koldt vand. Er de slået itu eller lukker de sig ikke, når de bankes let mod køkkenbordet, skal de kasseres.
Damp skaldyr, østers og blåmuslinger i hvidvinen over bål til muslingerne har åbnet sig.
Sigt væsken over i en lille kasserolle og opvarm forsigtigt på medium varme. Rør godt rundt og jævn med smør og fløde.
Hæld væsken tilbage over muslingerne og pynt med urterne. Krydr med salt og peber og servér med godt hjemmebagt brød.
Velbekomme