Add this: 

Branchenyt

EUROMAN X MIYABI

Zwilling og deres brand MIYABI indgår samarbejde med Euroman omkring en ny kniv.

I samarbejde med EUROMAN har MIYABI specialfremstillet en Gyutoh med skaft i mørkt asketræ samt blad på 200 mm med unikt damaskdesign. Gyutoh kan sammenlignes med en kokkekniv, og er ideel til finskæring af kød og større grøntsager.

Siden 1731 har ZWILLING produceret knive og køkkenudstyr og er stadig ligeså passionerede omkring håndværket den dag i dag. ZWILLING er mest kendt for traditionelle knive i europæisk design. Men i 2004 erhvervede ZWILLING en af de førende Seki-baserede producenter af højkvalitetsknive i Japan.

MIYABI produceres i Seki i Japan, som i dag er kendt som Japans knivhovedstad, men som for mange år siden var centrum for fremstillingen af de smukke og ekstremt skarpe samuraisværd. Da det blev forbudt at være samurai i Japan, lagde man om i Seki og begyndte herefter at producere knive. Japanske knive har for længst vundet deres indtog i europæiske køkkener pga. deres udseende og overlegne skæreevner.

En knivs hårdhed måles på Rockwell-skalaen, der går indtil 67. Jo højere Rockwell, jo skarpere kan en kniv slibes. Alle MIYABI´s topmodeller ligger over 60 Rockwell i hårdhed. EUROMAN x MIYABI kniven fremstilles med 131 lag stål og med en hårdhed på knap 67 Rockwell.

”Vi ønsker i fællesskab med Euroman at illustrere, at en kniv foruden funktionen er et særligt stykke kunst til brug i køkkenet. De bedste råmaterialer, teknikker og exceptionel perfektion betyder, at MIYABI anses for at fremstille nogle af verdens skarpeste knive”, fortæller Morten Heiberg, General Manager. ZWILLING J. A. HENCKELS A/S SCANDINAVIA

Chefredaktør Karl Erik Stougaard fra Euroman uddyber om samarbejdet.

”Vi er dybt fascinerede af de japanske knivmageres dedikation og præcision. De lægger sjæl og ære i håndværket, og de bærer deres historiske arv fra svundne tiders fremstilling af samurai-sværd med stolthed. Vi er på Euroman er meget beærede over, at MIYABI har villet samarbejde med os. Vores nye kniv er unik, og jeg er sikker på, at Euromans læsere vil værdsætte både dens historie og kvalitet.”

www.dk.zwilling-shop.com