Add this: 

Branchenyt

Nyt oplevelsescenter vil hjælpe danske designere

Den 1. april åbner et nyt oplevelsescenter i Hillerød. Formålet er at hjælpe dansk designhåndværk frem i verden. Afholdelsen af en messe er også på tegnebrættet.

I Hillerøds tidligere teglværk åbner den 1. april i år et splinternyt oplevelsescenter for designhåndværk. Centeret, som kommer til at gå under navnet ’Handcraft by Denmark’, vil inkludere møbler og interiør fra Danmark, skriver idag.dk.

Som dansk designer kan man enten på fuld tid eller som gæsteudstiller leje sig ind i de nye omgivelser. Målet er at tiltrække folk fra hele landet, og bag initiativet står Charlotte Piper fra indretningsfirmaet Xtrakt og Rasmus Greve fra designfirmaet Loudliving Design.

Læs også: Ny bog om dansk design

”Ideen til Handcraft by Denmark har været i baghovedet længe, men det var særligt med egen erfaring at jeg fandt ud af, hvor meget det kræver at leve af dansk design produceret i Danmark. Jeg ved, at der er mange fantastiske design og produkter, som desværre går tabt, fordi man ikke har haft alle kompetencerne til at formidle det hele igen og igen”, siger Rasmus Greve til idag.dk.

Det nye center vil altså på kommerciel vis skabe en platform, hvor mindre aktører kan få sat skub i deres gode idéer, og hvor der dannes netværk mellem arkitekter, stylister, designere og producenter.

Det er desuden planen, at Handcraft by Denmark afholder sin egen messe i 2018.