Lifestyle & Design Cluster

Messe

Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Kategori

Messe

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

Start dato

12. juni 2024 kl. 10:00

Slut dato

14. juni 2024 kl. 17:00

Foto: Formland

Stærkt partnerskab sætter fokus 
på cirkulære løsninger under designhyldest


Circular Furniture Days er en del af 3daysofdesign i Designmuseum Danmarks have

Design af produkter og udvikling af mere cirkulære forretningsmodeller ses af mange brands i design-, møbel- og interiørbranchen. som en del af deres bidrag til en klima-indsats. 
Cirkularitet er blevet et vigtigt fokuspunkt, da brands bliver mødt af stadigt flere krav fra B2B kunder og myndigheder om mere bæredygtig produktion og cirkulær omstilling.

I forbindelse med Circular Furniture Days under 3daysofdesign 12.-14. juni præsenterer et tæt partnerskab mellem Lifestyle & Design Cluster, Formland, Plastindustrien, Designmuseum Danmark, Designrådet og nogle af de danske brands, som er kommet længst i den cirkulære omstilling.

Cirkulære frontrunners
Eventet samler frontrunners bag inspirerende og levedygtige forretningsmodeller og cirkulære eksempler, der både er til gavn for virksomhederne og for den store klimadagsorden.


- Circular Furniture Days formidler viden gennem showcases, talks og events på dagene, og vi har allieret os med virksomheder, der strategisk prioriterer cirkulære løsninger og forretningsmodeller – både i den enkelte virksomhed og i høj grad også i værdikæder og samarbejder, siger direktør i Lifestyle & Design Cluster, Betina Simonsen.


Disse brands deltager:

SMALLrevolution, Frandsen, Mater, Fredericia Furniture, Sheworks, ferm LIVING, KVIK, 
OUT-SIDER, a:gain, MÅLBAR, TAKT, Weigelt Studio, KVIST, NJORD, Wehlers, Tenksom, Please Wait to be Seated, Eva Solo, HabiWe og NORNORM.

Partnerskab flytter grænser
Partnerskabet har gjort det muligt at skabe en unik udstilling i Designmuseum Danmarks have, som direktør Anne-Louise Sommer ser frem til at huse.

- Det er en central del af Designmuseum Danmarks DNA at være samlingspunkt for designbranchen og understøtte udviklingen af design, der kan forandre verden, siger hun.

Plastindustriens har leveret plastik-pavillonen, der huser udstillerne og som i sig selv er genbrug fra tidligere udstilling.
- Vores pavillon blev designet til genopstilling og til at fortælle historien om plastens bæredygtige egenskaber som byggemateriale under UIA sidste år. I år handler det om design og cirkularitet, og her spiller plast også en kæmpe rolle, siger Plastindustriens direktør Thomas Drustrup.

Også selve udstillingen bliver genbrugt, når Circular Furniture Days flyttes til Formland i Herning og bliver en del af Formland Autumn den 17.-19. august, fortæller projektleder hos Formland Flemming Andersen.
- Vi ønsker med dette stærke samarbejde at medvirke til øget fokus på cirkulære løsninger og produkter i livsstilsbranchen – nu og i fremtiden, siger han.

Aktuelle og relevante talks
I lighed med tidligere år, bliver der i samarbejde med partnere, udstillere og Designrådet afviklet en række aktuelle talks og events, der alle taler ind i den cirkulære dagsorden.

Mød blandt andre:

Morten Lind, TENKSOM og Heidi Bugge, (Svanemærket). Sia Hurtigkarl (designer), Mathilde Aggebo (Royal Danish Academy), Michael McKay (Novo), Josef Peter Helmut Oehmen (DTU), Martin Delfer (DDC), Henrik Taudorf Lorensen, (Takt), Bonnie Hvillum (Natural Material Studio), Anders Byriel (Kvadrat), Thomas Lykke (OEO Studio), Maria Bruun, Jens Martin Skibsted (Manyone), Ditte Lysgaard Vind (Bloxhub), Marie-Louise Høstbo,  Helle Rex (Carl Hansen og Søn), Morten Lund Petersen (Fritz Hansen), Kristine Rønde (KEEPR), Solvejg Søndergaard (SheWorks), Anne Romme og Ion Sørvin (Det Kongelige Akademi), Arendse Ekegreen Baggesen (SMALLrevolution), Plastindustrien,  Målbar og Bureau Veritas, Jesper Wøldike Brandt (a:gain), Anders Jepsen (Nornorm),  Jarl Engelbrecht Vindnæs (Stykka), Claus Johnsen og Christian Milán  (begge Kvik) og Sofie Tind Nielsen, (World Wildlife Fund).

Se mere her: https://ldcluster.com/portfolio-item/circular-furniture-days-alle/

I partnerskab med: Designmuseum Danmark, Plastindustrien og Formland

Medfinansieret af Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023