Dimex

Messe

Heimtextil 2024 fokuserer på tekstiltransformation

Med temaet ”New Sensitivity” er tekstiltransformation i fokus på den kommende Heimtextil fra 9. – 12. januar 2024. Tre vinkler viser vejen mod en mere følsom verden for tekstiler: Plantebaseret produktion, bæredygtighed og brug af naturlige nedbrydelige ingredienser.

Kategori

Messe

Sted

Frankfurt am Main

Start dato

9. januar 2024 kl. 09:00

Slut dato

12. januar 2024 kl. 18:00

Foto: Messe Frankfurt

Det bliver en fantastisk messe med mere en 2.600 udstillere forventer Messe Frankfurt op mod 50.000 besøgende, der vil se efter de sidste nye trends og opleve de mange nye måder at omgås tekstiler.

I tilgift til de ovennævnte indfaldsvinkler vil messen som noget nyt byde på et segment: Carpet & Rugs.
Tæpper har hidtil været en integreret del af messen, men denne gang får de mange spændende tilbud deres helt eget fokusområde med mere end 90 udstillere. På denne måde er det nemt for gæster og indkøbere at tilrettelægge deres messebesøg.

Plantebaseret produktion er tekstiler produceret af fibre fra noget der gror i stedet for noget syntetisk og på den måde bæredygtigt. Fibrene, der bruges stammer enten fra planter som kaktus, hamp, gummi og tang eller fra biprodukter fra f.eks. bananer, oliven og dadler.

Bæredygtighed understøttes af nye metoder til at producere tekstiler på nye måder. F.eks. ved at bruge strikketeknik til møbelpolstring reducerer man spild af stofrester, væveteknikken giver mulighed for at skabe farvestrålende stoffer med brug af få garnfarver. Der bliver hele tiden tænkt nyt og udviklet med heblik på at reducere spild og energiforbrug.

Bio-engineering får sit helt fokus, hvor man bygger bro mellem teknologi og naturen. Området kan opdeles i to: Bio-engineering, hvor tekstiler er produceret af naturlige elementer som proteiner, kulhydrater og bakterier i majs, græs og sukkerrør og Bio-enhanced textiles, hvor tekstiler kan nedbrydes naturligt næsten fuldstændigt (93%).

Der bliver rig lejlighed til at dykke ned i disse spændende emner på Heimtextil fra 9. – 12. januar 2024.

Flere Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023