5 hurtige til Mads Sætter-Lassen, designstuderende

Mads Sætter-Lassen er kandidatstuderende på Designskolen i København og har for nyligt vundet en designpris for sin bordlampe Buddy. Hans drøm er at kunne skabe en levevej ud fra det, som også er hans hobby.

Hvorfor har du valgt at læse til designer?
Jeg har lige siden min tid som folkeskoleelev tænkt, at jeg skulle studere noget i den retning. Min interesse for design startede faktisk under sløjdtimerne på min folkeskole. Sløjd var uden tvivl mit favoritfag, da jeg både fik lov til at bruge mine hænder og min energi på en helt anden måde, end når man sidder og læser bøger. Jeg var senere hen på Krabbesholm Højskole, og her gik det virkelig op for mig, at det var designvejen, jeg skulle gå. I 2010 kom jeg så ind på Designskolen, og jeg har til sommer ét år tilbage.

Hvilken form for design interesserer du dig mest for?
Min interesse inden for designverdenen har faktisk rykket sig lidt de seneste år. Jeg er gået fra kun at interessere mig for møbler til også at interessere mig for småprodukter. Når man designer mindre produkter, arbejder man på en helt anden måde, end når man designer møbler. Det kan gå en del hurtigere, når man arbejder med designet af et mindre produkt. Og det noget, der virkelig også tiltaler mig. Men møbler er klart et af mine store interessefelter, og det er også derfor, jeg har valgt møbellinjen.

Hvad betyder det for dig, at du har vundet Northern Lightning Student Design Award 2015?
Det er en anerkendelse og et skulderklap uden lige! Det viser, at der er nogle – ud over dem på skolen og på mit arbejde – som værdsætter det, jeg laver. Og det betyder også, at jeg nu har fået en god kontakt til det norske firma Northern Lightning, som står bag prisen. Dem vil jeg meget gerne holde kontakten til fremover.

Hvilke tanker ligger der bag designet af lampen Buddy?
Det er en bordlampe, som har en ekstra, men enkel, funktion: på selve foden har den en kop monteret, som kan indeholde blyanter, sakse osv. Den holder, man ellers har stående på bordet, er kombineret i lampen, og det betyder altså, at lampen kan lidt mere end bare at lyse. Det er en behjælpelig, lille ven på dit skrivebord – deraf navnet Buddy. Hensigten er, at bordlampen skal indgå i en serie af forskellige lamper. Man kan f.eks. også udvikle den til en standerlampe med en integreret kurv til eksempelvis magasiner og plaider.

Hvad vil du gerne arbejde med, når du er færdiguddannet?
Jeg både håber og forventer, at jeg kan blive i designbranchen – det er et privilegium uden lige at kunne arbejde med det, man også interesserer sig for. Jeg er i øjeblikket i fuld gang med at etablere min egen virksomhed sammen med en ven, og vi har indtil videre lavet nogle udstillinger. Jeg håber meget, at vi på sigt kan få vores egen tegnestue og udvikle virksomheden endnu mere.

Relateret indhold

29.05.2024Designbase.dk

Direkte-til-forbruger er det nye ”sort”

29.05.2024Designbase.dk

UMAGE vinder årets Red Dot designpris

24.05.2024Designbase.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

24.05.2024Designbase.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

23.05.2024Designbase.dk

MCH fylder 70: Oplevelser for 45 millioner gæster siden 1954

20.05.2024Designbase.dk

Vidensdeling på Nordstil Forum

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023