5 hurtige til Sara Ingemann & Mandy Rep, Atelier Cph

Atelier Cph. er et designstudio med base i København, der siden 2012 har arbejdet med trendprognoser og visuel brandstrategi. Studiet blev etableret af trendforecaster Sara Ingemann og art director Mandy Rep, og listen over kunder er lang og stærk inden for design, mode og livsstil. Det er anden gang, de står bag indretningen af en café på Formland, så vi har sat de to i stævne til en snak om dette, og om hvad de glæder sig til at se på sæsonens messer.

Trendforecaster Sara Ingemann (th.) og art director Mandy Rep..

Hvad er det bedste ved jeres job?
I forbindelse med skabelsen af caféen The Villa på Formland er det bedste, at vi får en masse frihed til at skabe et inspirerende rum for de besøgende, og det er interessant for os at arbejde i en større skala og i 3D format og se, hvordan de besøgende interagerer i rummet. Vi ønsker altid at skabe et rum for inspiration og med fokus på kunstnerisk kreativitet og taktilitet. 

Kan I fortælle lidt mere om caféen og konceptet bag?
The Villa er et rum, hvor moderne, minimalistisk og kubisk eksteriør møder det klassiske varme interiør inspireret af 70erne. Enkle hvide vægge vil blive sammensat med terrakottamursten, og dekorationen vil være en kurateret samling af håndlavede skulpturer og objekter fra Formlands udstillere. Inspirationen til The Villa kommer fra modernismens designbevægelse og fra arkitekter og kunstnere som Le Corbusier, Picasso og Alvar Aalto, hvis udgangspunkt stammer fra kubismens arkitektoniske idealer som funktionalitet, modernitet og enkelhed. Vigtigt for designbevægelsen er, at den har været rig på kunst og kultur, hvilket er noget, vi vil udtrykke med cafeen.

Hvordan fik I ideen til konceptet?
Vi er altid inspireret af arkitektur, modernistiske designbevægelser og kunst og har til The Villa fundet inspiration i blandt andet Le Corbusiers hjem, hvor objekter, bøger, skulpturer og kunst giver hjemmet identitet og personlighed. Objekter, der har en kunstnerisk kvalitet, er håndlavede eller har en historie, gør vores hjem unikke og interessante. Dette rum vil vi dele med jer i The Villa.

Hvilke messer skal I på I denne sæson?
Flere år i træk har vi taget til Salone del Mobile i Milano, men vi overvejer at gøre noget nyt denne sæson. Vi har stadig til gode at tage til Dutch Design Week sammen i oktober, så måske det bliver målet for 2020. For os er det interessant at se, hvad de studerende fra danske og internationale designskoler skaber af innovative projekter. De studerende er mere eksperimenterende i research af diverse materialesammensætninger, genanvendelse og bæredygtig produktion. Og vi/branchen har virkelig brug for innovation i forhold til forbrug og hele klimaproblematikken.

Hvad glæder I jer til at se og opleve på sæsonens messer?
Hvordan diverse messer og brands tager stilling til mindre kollektioner, mindre forbrug, bedre produktionsforhold og kvalitet – bare for at nævne et par vigtige parametre. Hvem kan kreativt revolutionere markedet og tænke i nye systemer? Ellers er vi altid interesserede i at finde de nye up coming designbrands, der producerer lokalt og med godt håndværk for øje.

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

03.06.2024Designbase.dk

Sygdom i forbindelse med ferie: Disse regler gælder

31.05.2024Treyd AB

Sponseret

6 måder du kan drage fordel af at bruge Treyd til at finansiere leverandørfakturaer

31.05.2024Designbase.dk

Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

30.05.2024Designbase.dk

Ny strategi skal styrke væksten i hele landet

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023