Ambiente 2024: De bedste gaver er bæredygtige

300 virksomhed var repræsenteret på Ethical Style

Artebene på Ambiente. Foto: Ambiente/Jean Luc Valentin

Bæredygtigheden var et gennemgående tema på årets Ambiente, og gavegivning var ingen undtagelse. Virksomhederne er mere og mere innovative med et stadigt stigende udbud af økovenlige muligheder, hvilket naturligvis også var tydeligt at se i Messe Frankfurts program Ethical Style.

Nye produkter i bæredygtigt læder

Messe Frankfurt slår fast, at der i år var mere end 300 virksomheder repræsenteret på Ambientes Ethical Style. Blandt dem var den græske virksomhed The Writing Fields der netop har udvidet deres varesortiment til at indeholde notesbøger indbundet i kaktuslæder, som er et elegant og mere bæredygtigt alternativ til læder. Kaktuslæderet, der allerede bruges i mode- og bilindustrien, udvindes fra den mexicanske figenkaktus, der kræver minimalt vand og høstes bæredygtigt. 

Den tyske virksomhed Artebene benytter en type klassisk vegansk læder til deres elegante, håndlavede notesbøger i deres Majoie-kollektion og som nu også indeholder tilbehør og tasker. Også den tyske virksomhed Sonnenleder bruger en vegansk lædertype, som produceres ved garvning af grøntsager hvilket bibeholder dette levende materiales naturlige karakter. 

Det spanske brand Soruka havde en anden tilgang til bæredygtigt læder, hvor læderrester og læderaffald bearbejdes til at skabe unikke, bæredygtige tasker.

Nærvær og autenticitet i fokus

Ambiente viste tydelige tegn på at forbrugerens fokus i dag ligger andetsteds end tidligere. Der er et voksende behov for at sætte farten ned, forbruge mindre og have autentiske oplevelser væk fra det digitale rum. Den sydamerikanske virksomhed Titicaca lokkede både børn og barnlige sjæle til leg med sine mere end 200 forskellige fingerdukker og lykkedyr på messen. Titicaca giver bønder og håndværkere i Bolivia og Peru større økonomisk uafhængighed når de videresælger deres håndlavede produkter.

Hos den tyske virksomhed TDJ Stadtgärtner bugnede det med grønne ideer til havebrug for børn. Her var der blandt andet blomsterkugler og indendørs drivhuse på programmet. Tyske Werkhaus fremviste deres billedramme, der gør det let at fremvise tegninger og kunst, og rammen kan indeholde op til 150 stykker papir. Og endelig viste den hollandske virksomhed Komoni med sine retro billedalbummer hvor smukt genbrugspapir kan anvendes til at indramme alle de særlige øjeblikke.

Næste år er Ambiente og Christmasworld rykket frem til 7-11 februar, mens Creativeworld finder sted sideløbende 7-10 februar 2025.

IDL

Relateret indhold

19.04.2024Designbase.dk

Virksomheder står alene med udfordrede lærlinge

19.04.2024Designbase.dk

Gratis klimarapportering er nu standard for store events i Bella Center

16.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Den populære og unikke Ania vase

15.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Smukke lanterner med karakter fra Villa Collection Denmark

15.04.2024Designbase.dk

Keramisk popkultur

11.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Indret med naturlig charme og godt håndværk

10.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Alt til forårsfrokosten fra Södahl

10.04.2024Designbase.dk

Fire makrotrends for de kommende år

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023