Arbejder på at opbygge branchen

Et tilbageblik på Formex i januar. ”En positiv oplevelse. Næsten overraskende positiv”, siger Chicie Lindgren, messechef på Stockholmsmässan, om Formex i januar 2020.

Foto: Gustav Kaiser .

Messens udstillerantal var denne gang faldet med godt 100 til 477 aktører. Antallet af besøgende gik også ned med omkring 1000 personer og landede dermed på lige over 16.000. Først og fremmest fordi der kom færre personer fra hver virksomhed, og fordi der var færre genbesøg. Måske hænger det sammen med økonomien i forhold til bemandingen hjemme i butikkerne og omkostningen ved at overnatte. Dog viste det sig, at de udstillere, der var på plads, havde flere besøgende – faktisk en stigning på 25 pct. i forhold til januar 2019, ikke mindst takket være det nye hal-layout, der blev præsenteret i august, og som har givet et andet flow igennem lokalerne.

Chicie Lindgren, messechef på Stockholmsmässan..

”Det kan meget vel være en god idé at flytte rundt på messen oftere, alene for at opmuntre udstillerne til at tænke nyt i forhold til standen. På den anden side er det vigtigt at holde fast i bæredygtighedstanken, når det gælder byggematerialer til standene”, fortæller Chicie. Netop bæredygtighed er noget, der står højt på Formex agenda. Det er ingen hemmelighed, at der under messen bliver præsenteret et stort antal nye produkter, og i en tid, hvor man anstændigvis kan spørge sig selv, om der er behov for flere ting? Her kommer messens nye motto i spil: ”Kærlighed til design”.

Vil støtte udstillerne
”Vi mennesker vil altid have ting, der sender signaler om os selv og til vores hjem. Det er vigtigt for vores velbefindende at kunne skabe et hjemmemiljø, hvor man trives. Elsa Billgren har udtrykt det godt; at tingene er ”Souvenirs for livet””, siger Chicie. Hun forklarer, at Formex i allerhøjeste grad vil hjælpe sine udstillere med at skabe ansvarligt producerede produkter, der holder hele vejen igennem værdikæden helt til produktet kasseres. Derved ”kærlighed til designet”. 

”Det vil vi hjælpe udstillerne og de besøgende med at blive endnu bedre til. Samtidig findes der meget godt. I Norden har vi eksempelvis et højt niveau i forhold til social bæredygtighed, som også er et vigtigt parameter”, fortsætter Chicie. Arbejdet med at støtte udstillerne i deres bæredygtighedsarbejde omfatter bl.a. messens temadage ikke mindst bæredygtighedsdagen og detailhandelsdagen. Derudover planlægges flere aktiviteter mellem messerne i form af undervisningsarrangementer rundt omkring i landet med eksperter indenfor relevante områder.

Fra tidligere at have haft et trendtema hver sæson, holder Formex nu fast i sit kernetema ”Kærligheden til design” fra sæson til sæson. Også det er et led i at fremme bæredygtighedstanken i branchen.  ”Trends vil der altid findes, men det er ikke vores fokus. Vi vil opfordre til at standse op og i modsætning til at forcere tingene, så de går endnu stærkere, at lade tingene tale for sig selv”, forklarer Chicie. 

Mange succeshistorier
2020 er et stort jubilæumsår for Formex, som holdes for 60. gang – de seneste 25 år to gange om året. Messen har mange udstillere, der har været med fra begyndelsen.

”Det gør mig glad i hjertet! Når det går godt for vores udstillere, går det også godt for Stockholm og Sverige. Det er det, vi arbejder for; at opbygge branchen, sammenholdet og landets økonomi. Med tanke på at vi havde færre udstillere denne gang, føles det godt, at vores besøgende stadig ser messen som en væsentlig arena i forhold til at få et indblik i det aktuelle marked for nordisk og skandinavisk design”, siger Chicie afslutningsvis.

Relateret indhold

17.07.2024Designbase.dk

Kunstig intelligens og håndstrik kolliderer

17.07.2024Designbase.dk

Fra 2025 ændrer spoga+gafa sine messedatoer

10.07.2024Designbase.dk

Hver 3. elev stopper indenfor 5 år

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

04.07.2024Designbase.dk

Salling Group samler igen medarbejderne til Danmarks største firmafest

04.07.2024Designbase.dk

Bøde på 200.000 kroner for vildledende prismarkedsføring

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023