Bevilling skal styrke danske virksomheders it-sikkerhed

En ny bevilling på 10,4 millioner kr. fra Industriens Fonds cybersikkerhedsprogram skal løfte cybersikkerheden i dansk erhvervsliv ved at højne cybersikkerhedsniveauet i virksomhedernes digitale løsninger.

Arkivfoto..

Projektet “Security by Design in Digital Denmark” er et samarbejde mellem DTU Compute, Institut for Datalogi på Aalborg Universitet, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Erhvervshus Midtjylland, Alexandra Instituttet og Industriens Fond.

Målsætningen med projektet er at gøre danske virksomheder bedre til at tænke sikkerhed ind i hele processen med softwareudvikling. Uden at det kommer på tværs af deres tradition for at udvikle agilt lige fra start til levering og vedligehold. Begrebet hedder Security by Design (SbD) og handler om at integrere sikkerhed i den måde, som de digitale løsninger designes, skabes og vedligeholdes på. 

At der er behov for en indsats omkring virksomheders arbejde med sikkerhed, understøttes af en forundersøgelse, som Alexandra Instituttet gennemførte sidste år for Industriens Fond. Den viste, at flere SMV’er er bevidste om, at SbD er en del af dagsordenen, og at de har større eller mindre initiativer i gang. 

Men den viste også, at mange SMV’er bevidst outsourcer it-sikkerhed til konsulenter og udviklingshuse, fordi de hverken har ressourcerne eller tilstrækkeligt med opgaver til selv at have it-sikkerhedsmedarbejdere internt i virksomheden.

Virksomhederne efterspørger derfor i højere grad specialiseret rådgivning, der kan løfte hele organisationen frem for uddannelse af enkelte medarbejdere. Det ønske skal det nye projekt imødekomme. Projektet kommer til at bestå af en række virksomhedsforløb, hvor virksomheder får adgang til viden om, hvordan de implementerer sikkerhed i hele softwareudviklingsprocessen.

- HCL

Relateret indhold

05.03.2024Designbase.dk

Har du styr på forbrugernes fortrydelsesret?

05.03.2024Designbase.dk

Handelserhvervet har stor betydning for dansk økonomi

05.03.2024Designbase.dk

Handelserhvervet har stor betydning for dansk økonomi

04.03.2024Designbase.dk

Hold øje med den franske anti-waste lov

04.03.2024Designbase.dk

Iittala løfter sløret for nyt logo og skrifttype

01.03.2024Designbase.dk

Kontantforbudsgrænsen nedsættes til 15.000 kr. fra i dag

27.02.2024Designbase.dk

E-handelsanalysen 2023: Omsætningen i dansk e-handel vokser

26.02.2024Designbase.dk

Zalando fjerner vildledende bæredygtighedsikoner

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023