BIG vinder international konkurrence om nyt sportsstadion

Der kan være 33.000 på det nye stadion i Las Vegas

Foto: Negativ

BIG – Bjarke Ingels Group meddeler i en pressemeddelelse, at virksomheden har vundet en arkitektkonkurrence om at bygge et nyt stadion i Las Vegas, som skal være hjemsted for Oakland Athletics.

Der er plads til 33.000 tilskuere, og så er det nye stadion designet til at give tilskuerne panoramaudsigt over Las Vegas legendariske vej The Strip, der bugner af ikoniske bygninger.

Foto: Negativ

“Vores design til Athletics nye hjemsted i Vegas er skabt som et modsvar til byens unikke kultur og klima. Fem vimpler danner buen omkring boldbanen og skygger for Nevadas hårde sol, samtidig med at de lukker det blide dagslys ind fra nord. Et stort vindue indrammer en imponerende udsigt over livet på Las Vegas Strip og den ikoniske skyline fra New York New York-hotellet. Stadionet ligner et sfærisk bæltedyr, der åbner sig og inviterer livet på Strip’en indenfor, tilpasser sig Nevadas klima med passiv skygge og naturligt lys, og skaber en ny form for Vegas-arkitektur,” fortæller kreativ direktør og grundlægger Bjarke Ingels.

Tilskuerkomfort i højsædet

Med det nye stadion lover BIG tilskuerne en ny og unik sportsoplevelse – allerede ved indgangen har besøgende udsigt over banen og tilskuerpladserne. Selve indgangen er designet med fokus på optimal wayfinding og cirkulation, og så nedkøles stadionet ved at fordele luft omkring tilskuerpladserne, i stedet for ovenfra – naturligvis på en energieffektiv måde. Taget er designet med henblik på at give skygge samtidigt med at vinklerne på bygningens vimpler trækker dagslys ind. Alt dette 

Foto: Negativ

kombineret med den kolossale glasfacade for enden af bygningen lover en lys og luksuriøs oplevelse for de besøgende i forbindelse med sports- og kulturbegivenheder.

”BIGs revolutionerende design, som er skabt i samarbejde med HNTB, repræsenterer en medrivende stadionoplevelse, der elegant kombinerer innovation og teknologi i en forbedret fanoplevelse,” udtaler ejer og administrerende partner af Oakland Athletics John Fisher.

Læs mere om det nye stadion her.

IDL

Relateret indhold

19.04.2024Designbase.dk

Virksomheder står alene med udfordrede lærlinge

19.04.2024Designbase.dk

Gratis klimarapportering er nu standard for store events i Bella Center

18.04.2024Designbase.dk

Ny ungdomsuddannelse kan skaffe flere unge til erhvervsuddannelserne

17.04.2024Designbase.dk

Engros- og detailhandlen lægger an til blød landing

17.04.2024Designbase.dk

Færre konkurser i Danmark, mens Sverige stadig er ramt

17.04.2024Designbase.dk

ESG skal være nemt for SMV’er

16.04.2024Witt

Sponseret

Witt A/S overtager distributionen af Aiper kabelfri poolrobotter i Norden

16.04.2024Designbase.dk

Nyt regnskab fra Bygma Gruppen:  Investeringer trods et udfordrende marked

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023