BODUM relancerer ikonisk stel

Grethe Meyers ikoniske stel, blåkant, fra 1965 bliver igen højaktuelt. BODUM skaber nemlig nyt liv omkring det smukke stel, der satte et markant aftryk på 60´erne og blev en del af den danske designhistorie. Stellet relanceres under navnet BLÅ og bliver nu fremstillet i porcelæn, som var Grethe Meyers oprindelige ønske.

Pressebillede: BODUM.

De fleste kender det smukke klassiske stel med den lille blå streg; serien blåkant fra 1965, som nu bliver relanceret af BODUM under navnet BLÅ – produceret i porcelæn, som det i sin tid var tiltænkt. Et helt enkelt og simpelt stel, som fik stor betydning for sin tid og kom til at definere en periode, hvor det gode liv blev demokratiseret, og der blev skabt et helt nyt billede af kvinderne især, som fik deres indtog på arbejdsmarkedet. Grethe Meyer ønskede med serien at skabe et smukt og funktionelt design, der ikke kun skulle være for de få, men som derimod skulle gøre livet nemmere for alle – inklusiv de arbejdende kvinder. Det var et opgør med det etablerede, som blev skabt i en kreativ proces, der brød med grænserne for konventionelt design og som fødte et nyt minimalistisk udtryk.

Det oprindelige ønske
Grethe Meyer ønskede, at designet i al sin enkelthed skulle være til daglig glæde for dem, der brugte det; nemt i køkkenet og smukt på bordet. Serien BLÅ er både gennemtænkt og pladsbesparende, multifunktionel og nem at stable. Det var Grethe Meyers store ønske, at stellet skulle fremstilles i porcelæn tilbage i 1960´erne, men af økonomiske årsager blev det skabt i fajance. BODUM har længe drømt om at kunne efterkomme Grethe Meyers ønske og producere serien i porcelæn, som tilmed er et mere eksklusivt og holdbart materiale. ”Det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere Grethe Meyers smukke stelserie i porcelæn – præcis som den var tiltænkt i sin tid. Serien har altid stået for mig som noget helt særligt. BLÅ har det, som jeg ønsker, at vores virksomhed skal stå for, nemlig enkelhed. Derfor følte jeg også, at det på alle måder var helt rigtigt at give dette smukke stel nyt liv her hos os,” fortæller Jørgen Bodum, direktør hos BODUM.

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

03.06.2024Designbase.dk

Sygdom i forbindelse med ferie: Disse regler gælder

31.05.2024Treyd AB

Sponseret

6 måder du kan drage fordel af at bruge Treyd til at finansiere leverandørfakturaer

31.05.2024Designbase.dk

Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

30.05.2024Designbase.dk

Ny strategi skal styrke væksten i hele landet

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023