Brug AI med omtanke

IT-virksomheden itm8, der blandt andet beskæftiger sig med cyber-sikkerhed, fortæller i en pressemeddelelse, at hver anden virksomhed, de besøger, ikke er bekendt med de risicider findes ved at benytte AI

Foto: Steve Johnson/Unsplash

”Mange snakker om AI, og det er en positiv ting – men man skal tænke sig godt om og have et stærkt internt fokus, inden man går i gang. Der findes rigtig mange modeller for AI herunder Microsoft Copilot for Microsoft 365, og folk ude i virksomhederne er ofte meget i tvivl om, hvad de skal anvende. Der skal laves en helt fast og stram struktur for, hvilke medarbejdere der har adgang til hvilke mapper, så virksomhedens AI kan læse det korrekt,” forklarer AI-specialist hos itm8 Jacques D. Møller.

Nye tal fra Dansk Industri viser at halvdelen af alle danske virksomheder med mere end 100 ansatte i dag anvender AI, og at knap hver tredje virksomhed derudover overvejer at begynde at anvende AI i de kommende år. Og det er vigtigt at tænke sig godt om, inden man som virksomhed kaster sig ud i brugen af AI. Jaques D. Møller nævner som skrækeksempel, at man risikerer at virksomhedens medarbejdere via AI får adgang til fx kollegaers løn, potentielle nedskæringsplaner, verserende retssager og ledelsesreferater.

Virksomheder bør have en AI-strategi

Jens Myrup, der er professor i cyber-sikkerhed på Aalborg Universitet, er enig i, at virksomheder udsætter sig selv for unødvendig risiko ved ikke at have en klar strategi for brugen af AI.

”Kunstig intelligens er mange ting, og det bruges ofte forskellige steder i en organisation. Der findes adskillige modeller, som en virksomhed kan anvende, når man arbejder med AI, men får man ikke struktureret indsatsen professionelt, risikerer man utilsigtet at få delt passwords og andre følsomme data med de forkerte. Det kan have alvorlige konsekvenser,” fortæller Jens Myrup.

Derudover forklarer Jens Myrup også, at det kan være farligt for virksomheder at hente allerede eksisterende koder.

”Når en programmør i en it-afdeling eksempelvis søger efter eksisterende kode i et åbent bibliotek og trækker dele af dette over i sin egen kodning, kan man risikere at få skadelig kode ind i systemet. Det kan i værste tilfælde betyde, at systemer, der burde være lukkede, indeholder bagdøre, så uvedkommende kan få adgang til fortrolig information,” slutter Jens Myrup.

IDL

Relateret indhold

19.04.2024Designbase.dk

Virksomheder står alene med udfordrede lærlinge

19.04.2024Designbase.dk

Gratis klimarapportering er nu standard for store events i Bella Center

18.04.2024Designbase.dk

Ny ungdomsuddannelse kan skaffe flere unge til erhvervsuddannelserne

17.04.2024Designbase.dk

Engros- og detailhandlen lægger an til blød landing

17.04.2024Designbase.dk

Færre konkurser i Danmark, mens Sverige stadig er ramt

17.04.2024Designbase.dk

ESG skal være nemt for SMV’er

16.04.2024Witt

Sponseret

Witt A/S overtager distributionen af Aiper kabelfri poolrobotter i Norden

16.04.2024Designbase.dk

Nyt regnskab fra Bygma Gruppen:  Investeringer trods et udfordrende marked

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023