Butikstyverier udhuler indtjeningen

Den nyeste udgave af ”Global Retail Theft Barometer”, som er en global opgørelse over omfanget af butikstyverier og svind, viser, at tab på grund af tyveri og svindel i den europæiske detailhandel er anslåede astronomiske 220 mia. kr. - og tendensen er stigende.

Jens Stilling, adm. direktør hos Nordic Retail, som leverer varesikringsløsninger: ”Vi skal hele tiden være et skridt foran butikstyvene, så er det er vigtigt præcist at vide, hvor investeringen i sikkerhed er givet bedst ud.” .

I gamle dage stod købmanden på den ene side af disken og kunderne på den anden side, og de havde derfor ikke direkte adgang til varerne, men sådan er det jo ikke længere. Samtidig har butikstyvene fundet metoder som eksempelvis tasker foret med stanniol for at forstyrre signalet fra diverse varesikringssystemer.

Detailhandlen kæmper for hele tiden at være et skridt foran butikstyvene, derfor er det interessant at følge udviklingen, da ”Global Retail Theft Barometer” blev offentliggjort for 14. gang.

Rapporten er udarbejdet af analysefirmaet The Smart Cube i samarbejde med CheckPoint, som producerer varesikringssystemer og har mere end 30 års erfaring inden for mange forskellige områder i detailhandel overalt i verden. Rapporten giver et detaljeret indblik i omfanget, metoder, beløbsstørrelser m.v., som kan danne grundlag for den fortsatte optimering af varesikringen i bl.a. mode- og sportsbutikker, der er yndede mål for butikstyveri.

Overraskende tal
Et udpluk af rapporten giver nogle overraskende informationer:

Knap 80 pct. af alt svind kan tilskrives butikstyveri, men heraf er det faktisk kun butikstyvene, som er ansvarlige for den ene halvdel, den anden halvdel skyldes personalet, og de resterende ca. 20 pct. går tabt under vejs i administrationen og transporten.

Cirka 70 pct. af alle butikstyverier sker i den kolde årstid, hvor alle går med tykkere trøjer og jakker, og hvor det derfor er nemmere at skjule tyvekosterne under tøjet.

Det er tydeligt, at butikstyverier stiger i områder, som rammes hårdt af økonomisk nedgang.

Af mere kuriøse informationer kan man læse, at blandt de 24 undersøgte lande ligger Finland suverænt i førertrøjen, når man kigger på omkostningen af butikstyverier opgjort i forhold til antal husstande – der stjæles for over kr. 5.000 pr. finsk husstand!

Relateret indhold

05.03.2024Designbase.dk

Har du styr på forbrugernes fortrydelsesret?

05.03.2024Designbase.dk

Handelserhvervet har stor betydning for dansk økonomi

05.03.2024Designbase.dk

Handelserhvervet har stor betydning for dansk økonomi

04.03.2024Designbase.dk

Hold øje med den franske anti-waste lov

04.03.2024Designbase.dk

Iittala løfter sløret for nyt logo og skrifttype

01.03.2024Designbase.dk

Kontantforbudsgrænsen nedsættes til 15.000 kr. fra i dag

27.02.2024Designbase.dk

E-handelsanalysen 2023: Omsætningen i dansk e-handel vokser

26.02.2024Designbase.dk

Zalando fjerner vildledende bæredygtighedsikoner

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023