Dansk designvirksomhed tager nyt navn

Den danske designvirksomhed Trip Trap skal nu hedde SKAGERAK i Danmark, ligesom i resten af verden. Året for virksomhedens 40-års jubilæum bliver således året, hvor de samler alle markeder under et og samme navn. Det skal skabe en større synergi mellem virksomhedens aktiviteter i ind- og udland.

Fra den 1. marts 2016 skal de danske møbel- og designentusiaster vænne sig til at spørge efter Skagerak hos forhandlerne, når Trip Trap udfases på det danske marked. Det har ikke været noget nemt valg for designvirksomheden, der har måttet rette blikket både indad og udad i tiden op til den endelige beslutning. På 40 år har Trip Trap formået at vokse sig til en stor og moderne international aktør, og navnet Skagerak blev introduceret på de udenlandske markeder allerede før årtusindeskiftet. I dag er der en klar følelse af, at betydningen af Skagerak flugter bedre med måden virksomheden ser sig selv på; evigt foranderlige, men med værdierne i behold, og derved altid genkendelige. I et bredere perspektiv har mange forhold ændret sig siden man introducerede Skagerak på det internationale marked første gang, som gør, at det i dag giver langt bedre mening at samle alle markeder under ét navn. 

Mindre forskel på ude og hjemme

?Det har bl.a. været en klar konstatering af, at det danske og de udenlandske markeder i højere grad snakker sammen i dag, der har været udslagsgivende for designvirksomhedens beslutning om nu også at gøre brug af det skandinavisk-klingende navn herhjemme. ”Danskerne er efterhånden blevet en fast bestanddel af det internationale design community, og mange forbrugere orienterer sig i en digital og global kontekst. Netop derfor giver det ikke længere mening for os at gøre forskel på Danmark og resten af verden”, siger adm. direktør, Jesper Panduro, og tilføjer, ”nøjagtigt som vi mennesker skelner mindre og mindre mellem ’ude’ og ’hjemme’, skal vores produkter og kommunikation herom også evne at snakke til mange publikum samtidig – hvilket kan være en udfordring med to forskellige navne.” 

40 år som Trip Trap i Danmark

?Den danske designvirksomhed med base i Nordjylland kan i år fejre 40-års jubilæum i Danmark, og det med en følelse af at have udviklet sig på mange områder, og nået vigtige målsætninger, siden grundlæggelsen i 1976. Fra dengang at fokusere på produktion af gulve og trapper i træ til danske hjem, arbejder man i dag med langt flere materialer og former, som kommer til udtryk i møbler og accessories til både hjemmets inden- og udendørs rum. Dog har man bevaret den grundlæggende filosofi om, at det skal kunne betale sig at gøre sig umage og tage et ansvar – hvilket i dag gælder for de lokale såvel som globale omgivelser. Med tanke for hvad virksomheden har opnået i løbet af de sidste 40 år, føler Jesper Panduro sig sikker på, at tiden er den helt rette til nu definitivt at gå over til at hedde Skagerak. ”Der hersker ingen tvivl om, at det fundament vi har skabt herhjemme har været afgørende for, hvordan vi i dag klarer os på den internationale scene, og de grundlæggende værdier, der ligger bag, må vi aldrig gå væk fra. Men netop grundet den udvikling vi oplevet både internt og eksternt, føler vi i dag, at navnet Skagerak simpelthen repræsenterer bedre hvem vi er, og hvad vi står for”.

27.10.2016Skagerak Denmark A/S

Sponseret

Georg Desk modtager en Special Mention fra German Design Award 2017

17.10.2016Skagerak Denmark A/S

Sponseret

Skagerak oplever fremgang på det danske marked efter navneskifte

19.09.2016Skagerak Denmark A/S

Sponseret

En ny kollektion forbundet af fælles visioner

13.09.2016Skagerak Denmark A/S

Sponseret

Tættere relationer til bl.a. arkitekter og hoteller

19.08.2016Skagerak Denmark A/S

Sponseret

Skagerak Flagship Store kåret til Danmarks mest nytænkende designbutik i 2016

04.07.2016Skagerak Denmark A/S

Sponseret

Ny CMO i Skagerak

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023