Dansk Erhverv: Black Friday bliver den største handelsdag nogensinde

Black Friday, som i år falder fredag den 25. november, tegner til at blive den største handelsdag nogensinde, lyder meldingen fra Dansk Erhverv. Dankortomsætningen forventes at ramme over 2 mia. kr.

Black Friday 2016 bliver den største handelsdag i Danmark nogenside, lyder prognosen fra Dansk Erhverv..

Det amerikanske koncept Black Friday har de seneste år vundet indpas i Danmark. Storshoppedagen, som i år falder fredag den 25. november, tiltrækker masser af kunder til butikkerne, og nu viser en ny analyse fra Dansk Erhverv, at årets Black Friday tegner til at blive den største danske handelsdag nogensinde. Det skriver RetailDirect.

Hvad er Black Friday?

Black Friday er dagen efter Thanksgiving og den dag, hvor den amerikanske julehandel starter. Det bliver – både herhjemme og særligt i USA – markeret med slagpriser og køtilbud i de fysiske butikker. Den efterfølgende mandag er kendt som Cyber Monday, hvor lignende udsalg bliver bragt i netbutikker.

Dansk Erhverv har undersøgt forventningerne til shoppedagen blandt danske forbrugere og detailhandelsvirksomheder, og på baggrund af analysen kan erhvervsorganisationen komme med en prognose, der lyder, at dankortomsætningen den 25. november vil nå 2 mia. kr.

Sidste år på Black Friday ramte omsætningen 1.983 mio. kr., hvilket var det højeste tal for en handelsdag nogensinde. Således er forventningen, at Black Friday i år overgår dette og bliver den største handelsdag nogensinde.

Otte ud af ti kender Black Friday
Undersøgelsen er foretaget blandt 1.000 danske forbrugere og 124 detailhandelsvirksomheder. En af konklusionerne er, at otte ud af ti danskere kender til konceptet, mens hver femte ifølge RetailDirect regner med at gøre brug af Black Friday-tilbuddene.

”Vi kan se, at kendskabet til Black Friday blandt danskerne er steget markant siden sidste år, og langt flere forventer at gøre brug af de særlige tilbud på dagen. Samtidig viser vores rundspørge blandt detailvirksomhederne, at flere vil gøre noget ud af dagen i år”, siger Martin Barfoed, der er politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Sidste år var det godt og vel halvdelen af danskerne, der kendte til tilbudsdagen, mens hver tiende ville købe noget.

Relateret indhold

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

04.07.2024Designbase.dk

Salling Group samler igen medarbejderne til Danmarks største firmafest

04.07.2024Designbase.dk

Bøde på 200.000 kroner for vildledende prismarkedsføring

03.07.2024Designbase.dk

Lav et værdikæde-tjek

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023