Danske virksomheder laver flere sociale arrangementer

I 2023 arrangerede danske virksomheder flere events end tidligere, og tendensen ser ud til at fortsætte i år. Firmaarrangementerne bruges i stigende grad til branding og social kompensation for mere hjemmearbejde.

Foto: Evarto

”Vi kan se en stigning i antallet af bookinger per virksomhed, når vi kigger på tallene før og efter corona, og hyppigheden af sociale arrangementer stiger fortsat. Konkret er det steget fra er årligt gennemsnit på 1,3 arrangementer til 1,7 arrangementer. Nogle virksomheder holder færre og andre langt flere events end det”, fortæller Jesper Friis Bruun, der er stifter og medejer af Evarto, en platform for booking af fester, møder og konferencer.

Ifølge Evarto, blev der sidste år lavet bookinger for mere end 250 millioner kroner, og virksomheder booker generelt flere events på årsbasis.

Virksomheder giver arrangementer fremfor lønforhøjelse

Især inden for IT, ingeniør og håndværk er der travlt og hårdt brug for både at ansætte og fastholde medarbejdere, og derfor vælger mange virksomheder i de brancher at investere i det sociale for at gøre sig attraktive. Det mener rekrutterings- og HR-ekspert Lars Schou.

Foto: Evarto

”Man når til et punkt, hvor man ikke kan stramme lønskruen mere, til gengæld kan man så give nogle gode arrangementer, hvilket også er en del af brandingen af virksomheden”, siger Lars Schou og tilføjer: ”Mange virksomheder har desuden haft ekstra på firmafest-kontoen efter corona, og så skulle der bare gives gas. Det har højnet det generelle niveau, og mange har holdt kadencen”.

Hjemmearbejde skaber større socialt behov

Mere hjemmearbejde kan også være med til at give et minus på den sociale konto på arbejdspladsen. Ifølge Ballisagers Kandidatanalyse om danskernes arbejdsliv 2024 giver muligheden for hjemmearbejde 47 procent af danskerne en bedre work-life-balance, mens det dog samtidig får 22 procent til at føle sig mindre knyttet til deres kollegaer.

Hos virksomhederne er det hele 55 procent, der oplever, at fællesskabet og de sociale relationer på arbejdspladsen svækkes ved øget hjemmearbejde. Det viser en ny medlemsundersøgelse om fremtidens arbejde fra Dansk Industri.

”Selvom mange påskønner muligheden for at tilrettelægge deres arbejdstid selv blandt andet med hjemmearbejde, vil virksomhederne gerne samle deres folk og give dem fælles oplevelser, fordi det skaber en værdi, og det er man opmærksom på som aldrig før i HR-afdelingerne”, slutter Jesper Friis Bruun.

Relateret indhold

19.07.2024Designbase.dk

Future on Stage på Maison&Objet

19.07.2024Designbase.dk

Mater fortsætter den grønne rejse

15.07.2024Designbase.dk

Markant færre unge frem mod 2040

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

10.07.2024Designbase.dk

Hver 3. elev stopper indenfor 5 år

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023