De farver vil præge 2021

”Nøgleordet i forhold til at tiltrække forbrugerne i de kommende år er at kombinere farver på nye og uventede måder”, siger Leatrice Eiseman, administrerende direktør for Pantone Color Institute og farveekspert for International Housewares Association (IHA). På det aflyste The Inspired Home Show 2020 i Chicago skulle hun have fortalt om "Innovation: Nøglen til succes gennem farve og trends".

Drikkedunke i skønne farver fra Zobu..

“Innovation er et kæmpestort buzzword lige nu. Ikke bare inden for interiør og design, men inden for mange forskellige brancher”, siger Leatrice Eiseman. “Det handler om at opfylde et behov for noget, der har kant og i nogle tilfælde endda noget, der grænser til det respektløse. Det betyder dog ikke, at vi skal se bort fra, at en del forbrugere har det bedst med traditionelle farver, der skaber hygge og komfort. Det skal respekteres ved at kombinere de traditionelle favoritfarver med andre uventede farver og sammensætte dem på uventede måder”.

Leatrice Eiseman holder øje med flere forskellige brancher for at finde inspiration til de kommende farvetrends. Det gælder mode, kunst, kosmetik, elektronik, biler, film og tv, og hun forudsiger, at filmindustrien vil blive omend endnu mere trendsættende på den korte bane, fordi mange mennesker vælger film som den foretrukne form for underholdning i disse tider. ”Avatar 2”, der har premiere næste år, foregår således under vandet og er præget af slanke silhuetter og levende blå nuancer.


“Nogle vil spørge; Hvad har filmen Avatar at gøre med de puder, jeg vælger til min stue?”, lyder det fra Leatrice Eiseman. Det handler om det, hun kalder ”trickle-down effekten: Det vi ser på film, i mode, kunst, og andre steder, gør os mere åbne overfor en farve og gør, at vi begynder at lede efter den i markedet. Den siver med andre ord ned igennem lagene.


Nogle aktuelle, væsentlige temaer eller designpåvirkninger, hun henleder opmærksomheden på er:


Mad og drikke – “Mad er et naturligt bindeled til interiør, fordi mad er en så integreret del af vores fornemmelse af velvære og af selve vores eksistens”, siger Leatrice Eiseman. En interessant farvenote er: Alt, der er baseret på gult, frigiver “feel-good”-stoffet serotonin i vores kroppe. Tænk på “comfort food” fra hele verden: Mac’n’cheese i USA, Dim Sum i Kina og puréer i Afrika.


Wellness – Denne tendens bliver større hvert år og vil helt sikkert blomstre i kølvandet på COVID-19 pandemien. Bløde, velkendte nuancer kan skabe en følelse af ro og komfort, som Pantones 2020 Color of the Year - Classic Blue, der indgyder "ro, tillid og forbindelse".


Bæredygtighed – Det er ikke en ny tendens, men en tendens, der nu er blevet mainstream. Mange forbrugere rundt om i verden kræver nu produkter og arbejdsformer, der er miljøvenlige, og de vælger design og farver, der afspejler dette.

Ni farvetemaer
Leatrice Eiseman er klar med de ni 2021 Pantone View Home + Interiors farvepaletter. Farvekombinationerne afspejler de mange farvetendenser og påvirkninger, der er på markedet:
• Folkloric – Denne palet har en nordisk fornemmelse, men “egentlig handler det om en ny og energisk form for kunsthåndværk”, siger hun. Paletten rummer dybe, mættede, autentiske farvenuancer, der fremstår håndlavede (ikke kemikalieagtige) blandt andet indigo-nuancer og bregne grønne.
• Terracotta – Den første palet, der er opkaldt efter én farve. Den er varm, jordagtig og appellerer til mennesker i næsten enhver kultur. Selvom terracotta er stjernen, ses den som en del af en skala af varme, jordagtige toner med få meget uventede nuancer som blandt andet lilla.
• Composed – “Det er paletten, der altid skal være med for de forbrugere, der er mest trygge ved neutralerne”, siger Leatrice Eisemann. Her ses blide pink nuancer og blå, der letter stemningen i alt det grå, der også ses i nuancer fra gletchergrå til granitgrå.
• Vivify – Yangen til Yin’en i Composed, Vivify er “en eklektisk samling” af legende og glade farver som påskeægsblå og enggul. Sort og hvid er også med i trenden og er med til at skabe en helhed.
• Fleur – Blomster er altid en inspiration for farver, men denne palet “handler ikke bare om en sød buket”, siger Leatrice Eiseman. Det er “en smule mere sexet” med brugen af dybe vin- og merlotnuancer og grøn for balancen.
• Quixotic – Denne levende palet rummer nuancer, der matcher hinanden tæt, samtidig med, at der leges på tværs af farvehjulet, så der skabes ganske unikke kontraster. Eksempelvis: Jadegrønt versus cayennepeber og papaya punch versus den rolige blå himmel.
• Polychrome – I denne palet handler det "i høj grad om mønstre," siger Leatrice Eiseman, og arkitektoniske detaljer fra mange lande giver inspiration til at bruge sofistikerede farver som en Dijonsennep og Mocha Mousse i mønstrene.
• Synergy – Blå og blågrønne nuancer er altid favoritter, derfor benyttes de i denne palet til at skabe “fredelige, behagelige farveforbindelser”. Nedtonede versioner af blå og blågrøn ses i kontrast til andre farver som dæmpet lavendel og lilla.
• Galaxies – Metalliske nuancer kommer i rampelyset i denne palet, der er inspireret af “menneskets evige fascination af galakserne og det, der ligger bag dem”, siger Lee Eiseman. Det, der er unikt her, er kombinationen af metalliske nuancer med jordagtige toner, der bringer dem ned på jorden.

Relateret indhold

18.05.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Her skabes drømme

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

16.05.2024Designbase.dk

Dansk kunsthåndværk og design styrker det grønne aftryk

15.05.2024Designbase.dk

Mød en af designbranchens verdensstjerner

14.05.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Smukke vaser i 100% genanvendt glas

14.05.2024Designbase.dk

Nyt showroom i gammel kasernebygning

13.05.2024Designbase.dk

Koelnmesse i nyt samarbejde med Colombias førende designmesse

13.05.2024Designbase.dk

Danske fællesstande til sommeren og efteråret 2024

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023