Det ønsker danskerne sig til jul i år

Ønskeskyen er nu klar med årets prognose for danskernes mest populære julegaveønsker. Skønhedsprodukter, tøj og tilbehør til boligen bliver det store gavehit hos kvinderne, og mændene ønsker sig sportsartikler og elektronik.

blandt danskernes top 3 gaveønsker er tilbehør til boligen. Foto: Ønskeskyen

Baseret på data fra knap 14 millioner oprettede ønsker de seneste 30 dage kan den digitale platform Ønskeskyen, hvor man opretter og deler ønsker med familie og venner, nu løfte sløret for, hvad danskerne ønsker sig til jul i år. 

Årets prognose viser, at kvinderne sætter skønhedsprodukter, tøj og tilbehør til boligen højst på ønskesedlen. Foruden tøj og skønhedsprodukter går de danske mænd i høj grad også efter gaver, der indeholder sportsartikler og elektronik.

Sammenlignet med sidste år hitter skønhedsprodukter i år ekstra meget hos danske kvinder. Mod hvert tredje ønske i 2022 er næsten halvdelen af alle oprettede ønsker på kvindernes lister i år produkter som eksempelvis makeup, lip glow og fugtgivende produkter. Samtidig er bøger gledet helt ud af kvindernes top-5-liste. 

Hos mændene er 14 procent af ønskerne elektronik, hvilket kun udgjorde 10 procent af ønskerne i 2022. Smykker er med 6 procent i år - mod kun 2 procent sidste år – ligeledes vokset i popularitet. 

Verdensnyhed klar til danskerne

Men det er ikke alle, der har lige nemt ved at finde på deres julegaveønsker. I september måned lancerede Ønskeskyen funktionen Gavegenerator. Konceptet, som er det eneste af sin slags i verden, giver brugerne mulighed for at se de mest populære gaveidéer og få inspiration til egne ønsker.

”Vi hører ofte fra vores brugere, at de har svært ved at finde på ønsker. Den feedback har vi taget til os, og derfor har vi udviklet vores nye gavegenerator. Her kan man nemt og hurtigt finde ud, hvad der er de mest populære ønsker sorteret på alder og køn. Det er selvfølgelig et øjebliksbillede, da data ændrer sig. Vores data er dynamiske og anonymiserede, og med funktionen håber vi at give inspiration til dem, som er lidt i gave-vildrede”, fortæller Casper Ravn-Sørensen. 

-PF

Top 5 julegaveønsker

Mændenes top-5-liste:

1: Mode (31 procent)

2: Skønhedsprodukter (23 procent)

3: Sportsartikler (20 procent)

4: Elektronik (14 procent)

5: Smykker (6 procent)

Kilde: Ønskeskyen

Kvindernes top-5-liste: 

1: Skønhedsprodukter (48 procent)

2: Mode (26 procent)

3: Boligtilbehør (12 procent)

4: Smykker (12 procent)

5: Sportsartikler (1 procent)

Kilde: Ønskeskyen

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

20.02.2024Designbase.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023