En messe med optimisme og tryghed

Formland holdes! Men på grund af corona-restriktioner flyttes den til 11.-14. marts. Det fortæller projektleder Flemming Andersen. ”Messen i august forløb fantastisk, og alle var trygge. Det har givet blod på tanden hos os såvel som hos udstillerne selv om messen flyttes”, siger han.

Foto: Tony Brøchner / MCH..

Sofie Helsted og Mille Fly..

”Formland i august fik et utroligt flot feedback fra både udstillere og besøgende. Så når messen løber ad stablen 11.-14. marts, hvor den er flyttet til på grund af coronarestriktioner, sker det med udgangspunkt i de samme corona-relaterede forholdsregler og med et fokus på vores Trygt MCH-koncept”. Det fortæller Flemming Andersen, der er ny projektleder på Formland. Han har været en del af MCH’s Formland-team i halvandet år, inden han i november blev projektleder. ”Jeg kender heldigvis mange af udstillerne, både igennem det seneste halvandet års arbejde i MCH, og fordi jeg tidligere har udstillet på messen. Samtidig har vi et super godt team, så jeg ser frem mod den kommende messe”, siger han.
”Vi har heldigvis et stort antal kvadratmeter under tag, så vi kan arbejde med bredere gangarealer og mere plads. Alt det, der skal til, for at alle kan føle sig trygge på messen”, lyder det fra Flemming, der fornemmer en helt anden optimisme blandt udstillerne”.

Masser af inspiration
Flemming Andersen lover også denne gang masser af inspiration på Formland. FlyHelsted står bag TrendZonen, og på SpeakUp scenen vil der være en lang række inspirerende og brancherelevante foredrag. Danske Dekoratører er med på Formland igen, hvor de tilbyder gratis sessions til de besøgende, og så er det første gang, Formland kan præsentere Formland Furniture den tidligere Møbelmessen Skandinavien.
”Vi har skabt et nyt koncept, der matcher ind i Formlands univers, men med stor respekt for den 10 år gamle messe som Møbelmessen Skandinavien er. Vi ser den som et ekstra ben på Formland, og ikke mindst som en naturlig del af messen, der nu rummer både møbler, design og interiør”, fortæller Flemming.
Og fra Formland lyder det, at man tror på, at den nye konstellation vil tiltrække nye besøgende. Indkøbere, der besøgte Møbelmessen Skandinavien tidligere, vil fremover møde en langt bredere palet af udstillere inden for både møbel- og interiørsektoren, mens Formlands besøgende fremover også kan hente inspiration i en hel møbelhal, der helt sikkert kommer til at styrke messen.
Esben Veng-Christensen har stået bag Møbelmessen Skandinavien igennem de seneste 10 år, og han er fortsat tilknyttet messen i Formland-regi.
”Jeg har bygget messen op igennem 10 år, men de seneste par år kunne jeg se, at jeg var begrænset i mit koncept, der kun omfattede møbler og kun henvendte sig til den traditionelle møbelbranche. Ved at få messen ind i større omgivelser med flere relaterede produktgrupper, tror jeg på, at vi har skabt en positiv situation for både indkøbere og udstillere”, siger Esben Veng-Christensen, der specielt er glad for muligheden for at komme i kontakt med flere udenlandske indkøbere via Formland.

Besøgende fra nærmarkederne
På grund af corona forventer Flemming primært besøgende fra Danmark, men i august kom der faktisk rekordmange tyske indkøbere, og dem, forventer han også, kommer til marts.
Alt i alt er Flemming fortrøstningsfuld i forhold til messen. ”Alt er jo lidt usikkert, og der gives ingen garantier, men målt på udstillernes reaktioner og holdt op imod, at det fungerede i en mindre skala i august, er vi fortrøstningsfulde. For både indkøbere og udstillere har brug for det faglige fællesskab og det personlige møde”.

Follow the yellow brick road
FlyHelsted står bag TrendZonen på Formland, og denne gang er overskriften ”Follow the yellow brick road”. ”Vi lever i en opbrudstid, og det betyder, at det er tid til en ny begyndelse. Vi har sat ”plejer” på pause, for nu gør vi tingene anderledes. Det betyder, at der er plads til fornyelse og kreativitet og ikke mindst til optimisme”. Det fortæller Sofie Helsted og Mille Fly.
”Modebilledet er superpersonligt og komplekst, og vi ser alle stilarter mikset. Mormors strikkede, lyslilla sweater i kombination med shiny plastbukser og store boots. Og det billede ser vi også på interiør. Det skal ligne et loppemarked. Det skal ikke være for pænt, og det skal ikke nødvendigvis matche. Men samtidig er der en enorm bevidsthed om genanvendelse; redo, reuse og rethink. Og det handler ikke bare om en bæredygtig sofa. Hele organisationen skal have en bæredygtig profil”, siger Mille og Sofie, der begge mener, at tingene bliver mere komplekse, og at de kommer til at koste mere end i dag. ”Men vi som forbrugere skal finde ud af, om det ikke er måden, vi kan være på planeten på i fremtiden”.
Fællesskab er et andet kodeord i trenden. ”The yellow brick road” stammer fra The Wizard of Oz, hvor tre skæve individer i fællesskab leder efter vejen til et bedre liv. Vi er på vej mod en mere positiv tilgang til livet, og vi tror på, at det bliver bedre, når vi gør det sammen”.

Butikken er rammen
Scenariet på TrendZonen er en butik, denne gang med en lille café. De besøgende mødes af solskinsgule vægge, aluminiumsgulve og et enkelt interiør opbygget i rør, der danner en stram ramme om de mange skønne, anderledes og farveglade produkter.
”Der er smæk på farverne, og man bliver glad i låget. Objekterne er organiske i formen og gerne med et kunstnerisk touch, for det handler i høj grad om det personlige. Man vil med andre ord ikke se 10 ens brune kopper på række, men 10 forskellige kopper tilsyneladende tilfældigt samlet i en mangfoldighed af farver. Store tunge keramikvaser ses side om side med perlepunge og satinpuder, så man kan gå på opdagelse i det, der umiddelbart ligner et loppemarked, men som er en nøje kurateret samling af ting”.
Med TrendZonen opfordrer Mille og Sofie detailbutikkerne til at skabe communities. Til at tage stilling og til at bruge det personlige i butikken til at fortælle en historie.
”Produkterne har vi valgt ud fra de nye behov, der er opstået, for at få jord under neglene, strikke og sy og omgive os med puder og plaider. TrendZonen er derfor delt op i Outdoor, Kitchen, Food, Living og caféen, og der vil være en blomsterbar, som blandt andet skal inspirere butikkerne skal at tænke kreativt”.
Så TrendZonen denne gang bliver en leg med farverne og en visuel oplevelse, der i høj grad kan inspirere butikkerne til optimisme, kreativitet og nytænkning i 2021.

Relateret indhold

24.05.2024Designbase.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

24.05.2024Designbase.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

23.05.2024Designbase.dk

MCH fylder 70: Oplevelser for 45 millioner gæster siden 1954

20.05.2024Designbase.dk

Vidensdeling på Nordstil Forum

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023