Erhvervsstyrelsen vil justere krav til bæredygtighedsrapportering

Erhvervsstyrelsen vil ændre lovgivning om CSRD-krav og lancerer en guide til indfasningsmuligheder, som kan gøre overgangen en smule mere overskuelig for virksomheder.

Snart træder EU's nye bæredygtighedkrav for virksomheder i kraft. Foto: 123rf.com.

Snart træder EU’s nye regler for bæredygtighedsrapportering i kraft – hvilket sandsynligvis har givet flere sved på panden til udsigten over det store arbejde, der ligger forud for en mere transparent forretning. 

Men nu vil Erhvervsstyrelsen foreslå at hæve størrelsesgrænserne i årsregnskabsloven, hvilket betyder, at virksomheder kan komme til at skifte regnskabsklasse. Og det kan få betydning for, om og hvornår virksomheder bliver omfattet af de kommende regler. 

Det skriver Dansk Erhverv.

Erhvervsstyrelsen planlægger eksempelvis at ændre balancesummen for regnskabsklasse C (stor) fra 156 millioner kroner til 195 millioner kroner. Og for regnskabsklasse B er det en ændring fra 44 millioner kroner til 55 millioner kroner.

Det vil generelt betyde, at færre virksomheder bliver omfattet af de nye krav til bæredygtighedsrapportering i CSRD.

Ifølge Erhvervsstyrelsen planlægger man, at justeringen bliver fremsat som et lovforslag i Folketinget til februar med vedtagelse i løbet af foråret.

Mulighed for en langsom start
Generelt ligger der dog et stort arbejde for danske virksomheder, når de snart skal leve op til EU’s nye bæredygtighedskrav.

Det vil Erhvervsstyrelsen også hjælpe med gennem en række indfasningsmuligheder. 

Blandt andet gradvis implementering, som betyder, at man helt eller delvist kan udelade en række oplysninger i op til tre år. 

Ifølge Dansk Erhverv kan virksomheder med max. 750 ansatte eksempelvis vente et ekstra år med at rapportere om Scope 3 (udledning af CO2 i virksomhedens værdikæde).

Man kan få et overblik over, hvilke virksomheder der er omfattet af mulighederne for indfasning, og hvor længe virksomheder kan vente på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

- HCL

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

20.02.2024Designbase.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023