Et livsværk skabt på magi

Etly Klarborg fejrer 35 år med nisser.

Julemanden. Højde: 22,5 cm..

De nuttede, buttede og kluntede Klarborgnisser fylder hvert år flere og flere danske hjem med juleglæde og ren magi, og i år kan nissefamilien fejre 35-års jubilæum. Etly Klarborg åbnede sin første butik i Nordjylland i 1986, men historien starter længe før. I en alder af bare 4 år formede Etly Klarborg sin første nisse ud af tørvemuld, da hun var med sin mor på arbejde i mosen, og hermed blev frøet sået til det, der senere skulle blive et livsværk skabt på en magisk fantasi og en kærlighed til julen.

”Min mor havde en fantastisk evne til at gøre omgivelserne levende og eventyrlige, og når hun talte om nisser, var jeg aldrig i tvivl om, at de eksisterede. Jeg er opflasket på en eventyrlig fantasi og med mine kreative evner og en helt særlig kærlighed til nisser, var jeg ikke i tvivl om, hvad der var mit kald”, siger Etly Klarborg.

Årsnissedrengen 2021. Hans højde er 13 cm..

Nisser skabt på personlighed
Etly Klarborg har designet flere hundrede nisser og andre nuttede væsener, og hun har et særligt forhold til hver og én figur. Hendes designs er alle inspireret af børn, voksne og dyr, som hun kender eller har mødt på sin vej, og hver lille skabning er en del af et større eventyr, som udspiller sig i Etly Klarborgs krøllede hjerne. 

”Da min ældste søn Martin var ganske lille og lå på puslebordet, kravlede hans nattrøje op over den tykke babymave, og så kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at lave en sød lille nisse med samme runde mave og bluse, der stumpede – og den skulle selvfølgelig hedde Martin. Derefter fik alle mine nisser navne”, forklarer Etly Klarborg.

Jubilæumsdesigns: Mød Julemanden og Bette Sonja
Jubilæet markeres med to figurer, der betyder noget helt særligt for Etly Klarborg. Den ene er en rigtig kendis – den anden er inspirationskilden til Etly Klarborgs univers.

Julemanden er en mild, varm og venlig personlighed i en dejlig rund krop. Det er ham, der sammen med sin trop af nisser baner vejen for en vellykket juleaften, når han suser gennem den frostklare nat på sin kane med kurs mod alverdens skorstene, inden han flyver tilbage til Nordpolen til en velfortjent jul. Han er indbegrebet af både tryghed og nostalgi – en personlighed vi alle har et forhold til.

Den anden figur er Bette Sonja, Etly Klarborgs mor. Hun er tusindkunstneren, der ikke er bange for noget. En personlighed, der kan skabe et eventyr ud af selv de mindste ting, hende hvis fantasi ikke kender nogen grænser og som kommer til udtryk gennem alle kreative virkemidler.

”Julen har altid været noget ganske særligt og været forbundet med hygge og glæde i mors barndomshjem. Mange af disse hyggelige stunder og traditioner har min mor givet videre til mig, og det er jeg hende evigt taknemmelig for”, siger Etly Klarborg.

Gamle traditioner og en ny generation
Fra de første nisser blev støbt, malet og solgt, er Etly Klarborgs univers udvidet til at tælle to butikker, en webshop samt Nissehuset, der er et gammelt hus beliggende et stykke nede i skoven på familiens grund. Her har nisserne indrettet sig, og hver søndag i advent kommer folk fra nær og fjern hertil for at opleve den magi, der er grundstenen i Etly Klarborgs univers.

Juleeventyret begyndte med Etly Klarborgs mor og har i dag udviklet sig til et familieeventyr, hvor de tre sønner, Martin, Mads og Mathias er blevet en del af forretningen.

Det er som om, der endelig er bundet en sløjfe, nu hvor alle tre sønner er en del af familieforetagendet. Mine børn er født og opflasket i det her univers, og jeg ville aldrig kunne finde nogen bedre til at forstå og videreudvikle mit livsværk, slutter hun.

Relateret indhold

18.06.2024Designbase.dk

København er en designmetropol

18.06.2024Designbase.dk

Bureaukratibyrden rammer de små

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Designbase.dk

Danmark skal være det bedste iværksætterland

17.06.2024Designbase.dk

Antallet af konkurser i Danmark faldende

17.06.2024Designbase.dk

Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

07.06.2024Designbase.dk

Danskerne er vilde med DTC-salg

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023