Fællesstandene er en god forretning

SMV Danmark arrangerer fællesstande på messerne rundt omkring i Europa, og det er en god forretning at deltage, lyder det. Trade Counsil, det tidligere Eksportråd, støtter fællesstandene, og dermed sparer udstillerne penge. Det gør det muligt for interesserede at udbygge eksisterede såvel som at teste nye markeder af.

Fra fællesstanden på Maison&Objet i 2018..

Når Maison & Objet løber ad stablen til januar i Paris sker det med en dansk fællesstand med forhåbentlig 18 udstillere, og når Ambiente slår dørene på til februar sker det ligeledes og for første gang med en dansk fællesstand. Bag fællesstandene står SMV Danmark i samarbejde med Trade Counsil, og ønsker man at deltage, handler det om at melde sig under fanerne så hurtigt som muligt.

”Vi har i skrivende stund 13 tilmeldte virksomheder til Maison&Objet, men vi skal gerne op på godt 18”, lyder det fra Jens Kvorning, der er internationaliseringschef i SMV Danmark.

”Fællesstanden ligger rigtig godt i hal 4, men flere vil gerne have en større stand denne gang, så derfor planlægger vi eventuelle satellitstande i andre haller, så føler man, man passer bedre ind et andet sted, kan der også være mulighed for det”, fortæller Jens Kvorning, og han fortæller videre, at fællestanden på Ambiente ligger centralt placeret i hal 8 med 3x3 meter moduler.

Og så pointerer han i øvrigt også, at man har ansøgt om midler til fællesstande på TrendSet og på Formex.

Det får man 

Deltager man i en messe på SMV Danmarks fællesstand, får man 50 pct. af omkostningerne dækket. 

Standlejen er den største udgiftspost, som afhænger af størrelsen på den stand, man ønsker.  

Omkostninger til belysning, vægge og opstilling af stand varierer meget også for stande af samme størrelse, da det er forskelligt, hvad udstillerne ønsker. Man kan søge om at få f.eks. en belysningsrig og spots dækket med 50 pct., og så er det op til Trade Counsil at vurdere, om der ydes tilskud. Hvis man derimod lejer udstyret er det med sikkerhed tilskudsberettiget, hvis man ikke overskrider budgettet.  

”I øvrigt har vi derudover også gode erfaringer med, at lejer vi udstyret samlet, kan vi hente gode rabatter hos messearrangørerne”, fortæller Jens Kvorning. 

Transport er en anden stor post. Her er det kun indkøbte transportydelser, som en fragtmand eller lejet varebil eller lastvogn, som er tilskudsberettiget. Man sparer altså en del ved at gøre tingene selv, men ikke helt så meget, som man skulle tro, da man så heller ikke får tilskud. 

Omkostninger til planlægning og koordinering af fællesstanden og rapportering og regnskabsaflæggelse til Trade Counsil for at få tilskuddet er en fast omkostning, der fordeles i forhold til hver enkelt virksomheds omkostninger og dermed tilskud. 

Endelig kommer den fælles markedsføring, som deles ligeligt mellem alle udstillere. 

Fakturering 

Deltagerne faktureres et aconto beløb, der svarer til de samlede omkostninger fratrukket tilskuddet. Når messen er slut, evalueres den, og der skrives rapport og udarbejdes regnskab, som sendes til revisor og derefter til Trade Counsil. Og for at udstillerne ikke får problemer med, at de skal lægge penge ud for næste messe, før de har fået tilskuddet fra den gamle, træder SMV Danmark til i den mellemliggende periode, hvis man husker at indsende bilag for omkostninger rettidigt”, slutter Jens Kvorning. 

Interesseret?

Nærmere oplysning om fællesstandene i Paris og på Ambiente fås ved henvendelse til Jens Kvorning på 30590686 eller kvorning@SMVdanmark.dk.

Er man interesseret i at deltage på en eventuel fællestand på TrendSet eller Formex, kan man ligeledes rette henvendelse til Jens Kvorning, der herefter vil tage kontakt, når Trade Counsil har taget stilling til ansøgningerne om støttekroner.

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

03.06.2024Designbase.dk

Sygdom i forbindelse med ferie: Disse regler gælder

31.05.2024Treyd AB

Sponseret

6 måder du kan drage fordel af at bruge Treyd til at finansiere leverandørfakturaer

31.05.2024Designbase.dk

Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

30.05.2024Designbase.dk

Ny strategi skal styrke væksten i hele landet

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023