Følg vinderen af FSC Design Awards

NGO’en FSC Danmark tog torsdag den 7. maj sammen med vinderen af FSC Design Award 2014, Sigrid Juel Jensen, på designrejse til Canada. En rejse, hvor hun vil komme helt tæt på arbejdet med FSC og bæredygtig skovdrift i Canada.

Foran 108 andre design- og arkitetstuderende vandt Sigrid Juel Jensen i november FSC Design Award 2014 med sit ophængningsstativ ”SKRUE”, som trækker spor tilbage til den gamle drejetaburet og høvlebænk. Nu er hun draget afsted på en rejse rundt i Canada.

Rejsen vil blandt andet byde på besøg i en FSC-certificeret skov og give Sigrid Juel Jensen muligheden for at udarbejde en prototype af vinderdesignet på et lokalt værksted.

Om FSC Designrejsen
Det er 9. år i træk, at FSC Danmark sender vinderen af FSC Design Award på en rejse til en FSCcertificeret skov et sted i verden. Formålet er at vise, hvordan FSC gør en forskel for skov, dyr og mennesker, samt hvordan valget af bæredygtigt træ har stor indflydelse på skoven og dens indbyggere.

På dette års rejse får Sigrid følgeskab af en journalist og en fotograf, og sammen tager de på en mindeværdig rejse, som kan følges dagligt på FSC Danmarks blog. Udover at skulle besøge en FSC-certificeret skov og udarbejde en prototype af sit vinderdesign på et lokalt værksted i canadiske træsorter skal Sigrid også se på canadisk design og besøge de indfødte,

som har en stærk totempæl-kultur og som arbejder med traditionelt håndværk fra FSC-skovene. Hun vil dermed komme helt tæt på arbejdet med FSC og bæredygtig skovdrift i Canada.

Hvorfor Canada?
Selvom man både i tempererede og subtropiske egne kan støde på regnskove, er det først og fremmest de tropiske regnskove, man tænker på, når man taler om regnskov. Det specielle ved dette års FSC Designrejse bliver derfor, at der kommer fokus på tempereret regnskov (den såkaldte kolde regnskov), som netop findes i Canada.

Derudover er Canada for mange indbegrebet af et skovland med dybe, endeløse skove. Det skyldes blandt andet, at Canada er verdens tredje største skovnation. Canadas flag, som indeholder bladet sukkerløn, signalerer også træets betydning for nationen. 

Du kan følge Sigrids designrejse på denne blog.

Relateret indhold

01.03.2024Designbase.dk

Iittala får ny kreativ direktør

01.03.2024Designbase.dk

Kontantforbudsgrænsen nedsættes til 15.000 kr. fra i dag

26.02.2024Designbase.dk

Zalando fjerner vildledende bæredygtighedsikoner

26.02.2024Designbase.dk

Er du klar til de nye regler om online-anmeldelser?

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023