Fladt er fedt for miljøet

En stor del af miljøbelastningen fra møbler skyldes CO2-udledning fra de containerskibe, lastvogne og fragtbiler, der transporterer møblerne fra produktion til forbruger. Med nogle enkle og meget effektive kneb har designfirmaet Roon & Rahn reduceret denne belastning markant – og de kan endda sætte konkrete tal på reduktionen.

PR-foto..

Hovedparten af de møbler, der står i de danske hjem, er fragtet over store afstande fra produktionssted til forbruger. Det har naturligvis den negative, miljømæssige konsekvens, at der udledes store mængder CO2 og drivhusgasser under transporten.

Det danske designfirma Roon & Rahn har sat sig for at gøre noget ved det problem – på en meget enkel og konkret måde. Ved at designe møbler, som kan skilles ad og pakkes helt fladt og stort uden luft i emballagen, kan de nemlig have mange flere møbler i f.eks. en container, end hvis møblerne blev fragtet færdigsamlede. Det betyder markant mindre fragt og dermed markant lavere miljøbelastning.

“Virkeligheden er, at utroligt mange møbler fragtes fra den anden side af kloden til de danske boliger i samlet stand. Og det er jo tosset, når man ved at gøre sig lidt umage i designfasen, kan hente meget store miljøgevinster og fragtbesparelser", fortæller grundlæggerne Nicki van Roon og René Rahn.

Roon & Rahn har regnet på, hvor stor gevinsten reelt er ved at fragte deres produkter  "flatpacked". Og resultatet var ganske overraskende for firmaet. For eksempel fylder deres populære skostativ kun 1/7 som flatpack sammenlignet med produktets volumen, når det er samlet. Der kan altså være syv gange flere skostativer i en container, end hvis de blev transporteret i samlet stand. Og for andre af deres produkter er reduktionen helt oppe på en faktor ti.

Firmaet har udregnet fragtreduktionen for hele deres designarkiv og kalder denne værdi for 'Flatpack Reduction'. Værdien fortæller altså, hvor meget plads, der reelt spares ved at adskille produktet i stedet for at emballere og fragte det samlet.

- HCL

Relateret indhold

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

16.05.2024Designbase.dk

Dansk kunsthåndværk og design styrker det grønne aftryk

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

09.05.2024Designbase.dk

Søg kapital til din virksomhed

09.05.2024Designbase.dk

Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

08.05.2024Designbase.dk

Affaldssortering: Hvem har ansvaret i butikken

08.05.2024Designbase.dk

Mere lovgivning for nethandel unødvendig

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023