Flere tvangslukkede virksomheder frygter snarlig konkurs

Mere end én ud af ti af små og mellemstore virksomheder vurderer, at de er i risiko for konkurs inden for de næste tre måneder. Det viser en undersøgelse fra SMVdanmark.

Coronakrisen nærmer sig snart sit ét-års jubilæum, og det kan mærkes blandt de små og mellemstore virksomheder. Den opsparing virksomhederne gik ind i krisen med er væk, og det giver en stor frygt for konkurs i mange virksomheder. 

En undersøgelse fra SMVdanmark viser, at 12 procent af virksomhederne vurderer, at de i nogen, høj eller meget høj grad er i fare for at gå konkurs inden for tre måneder. Undersøgelsen har svar fra 1.576 små og mellemstore virksomheder.

Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark, er dybt bekymret for de mindre virksomheders fremtid.

"Vi får dagligt henvendelser fra virksomheder, der er utroligt pressede. De er pressede, fordi hjælpepakkerne ikke dækker alle de omkostninger, de har, og her i coronakrisens 11. måned, kan de ikke længere klare, at pengene stadig fosser ud af virksomheden. De er pressede, fordi hjælpepakkerne ikke bliver udbetalt, og fordi kompensationen langt fra er 100 procent”.

“Og lige om hjørnet, det vil sige den 1. marts, ligger der en dobbelt momsregning, som mange skal betale. Så likviditeten er i bund, og de må gældsætte sig. For mange ejere betyder det, at de tager private lån i hus og bil. Det er en meget alvorlig situation”, fortsætter hun.

De tvangslukkede virksomheder, føler sig markant mere konkurstruede end dem, der stadig kan holde åbne. Blandt de lukkede virksomheder vurderer 30 procent, at de i nogen, høj, eller meget høj grad er i risiko for konkurs inden for de næste tre måneder.

- HCL

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

20.02.2024Designbase.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023