Formex og Stockholm Furniture & Light Fair aflyses

Det står nu klart, at Stockholmsmässan vil blive tvunget til at aflyse to af sine største begivenheder i Første Kvartal 2021. Det gælder interiørmessen Formex, som skulle have fundet sted i januar, og den internationalt anerkendte Stockholm Furniture & Light Fair, som normalt afholdes i februar hvert år. Konsekvenserne vil være store ikke mindst for alle de berørte udstillere, men også for Stockholm-regionen, der mister store indtægter.

"Vi er i en yderst prekær og trist situation, der gælder for hele møde- og udstillingsbranchen, og det har konsekvenser for alle de brancher, hvor vores arrangementer er vigtige for business.  Hvad angår Formex, tænker jeg især på alle små og mellemstore virksomheder, der er afhængige af Formex som markedsplads, og som nu påvirkes, når vi tvinges til at så aflyse.  Hvis vi ser på Stockholm Furniture & Light Fair, er det ikke kun et vigtigt mødested for industrien, men også en utrolig vigtig begivenhed for hele Stockholm.  Det er en af regionens store, internationale begivenheder, der normalt aktiverer hele byen og som bidrager kraftigt til turistindustrien på mange måder”, siger Christian Clemens, administrerende direktør i Stockholmsmässan.  

"Der er en række virksomheder, der har vist interesse for at udstille på både Formex og Stockholm Furniture & Light Fair i første kvartal 2021, og derfor har vi til det sidste arbejdet på at finde løsninger.  Vi har blandt andet søgt om tilladelse hos politiet til at afvikle Formex i mindre format.  Desværre er vi blevet afvist, og nu kan vores udstillere ikke vente længere på et svar fra os, så vi er nødt til at aflyse," siger Chicie Lindgren, Business Area Manager Stockholm Design Events, Stockholmsmässan. 

Øget investering i Stockholm Design Week 8-13 Februar, 2021
I forbindelse med Stockholm Furniture & Light Fair, arrangerer Stockholmsmässan Stockholms Design Week hvert år.  Nu arbejder designteamet hos Stockholmsmässan på at skabe en begivenhedsrig designuge på trods af aflysningen af messen med fokus på at fremme skandinavisk design.

"Vi investerer nu kraftigt i Stockholm Design Week for at aktivere store og små aktører i designverdenen og i relaterede industrier for at skabe mindre mødesteder i Stockholm, hvor vi kan fortsætte med at drive forretning og netværke på trods af Covid-19. Der er en masse lanceringer og udstillinger booket allerede, og både Stockholm Furniture & Light Fair og Formex vil være vært for arrangementer downtown. Vi vil også sørge for forskellige digitale påvirkninger både gennem vores egen stærke platform, men også gennem vores mediepartnere som Dezeen, der er verdens mest indflydelsesrige arkitektur- og designmagasiner. Det interessante ved hele denne situation er, at vi vil være i stand til at nå internationalt bredere ud end nogensinde”, siger Sanna Gebeyehu, produkt & koncept ejer, Stockholm DesignEvents, Stockholmsmässan.

"I denne uge præsenterede Stockholmsmässan sammen med branchekolleger vores bud på, hvordan man arrangerer sikre mødesteder med fokus på at minimere udbredelsen af Covid-19. Vi har en stor viden om emnet, som vi naturligvis deler med alle de aktører, der er interesseret i at arrangere events under Stockholm Design Week. Vi er mere end glade for at være med til at skabe sikre mødesteder i mindre skala," siger Chicie Lindgren.

"Vi forstår selvfølgelig den nuværende situation, og at vi alle har et ansvar for at reducere risikoen for smitte.  Samtidig er vi i en yderst alvorlig situation.  Efter næsten et år med et erhvervsforbud har vi været nødt til at gennemføre store sparreprogrammer, der har ført til to store fyringsrunder.  Nu skal politikerne på banen med støtteforanstaltninger ellers risikerer vi og vores branche at blive fuldstændig udslettet", slutter Christian Clemens.

Relateret indhold

05.03.2024Designbase.dk

Har du styr på forbrugernes fortrydelsesret?

05.03.2024Designbase.dk

Handelserhvervet har stor betydning for dansk økonomi

05.03.2024Designbase.dk

Handelserhvervet har stor betydning for dansk økonomi

04.03.2024Designbase.dk

Hold øje med den franske anti-waste lov

04.03.2024Designbase.dk

Iittala løfter sløret for nyt logo og skrifttype

01.03.2024Designbase.dk

Kontantforbudsgrænsen nedsættes til 15.000 kr. fra i dag

27.02.2024Designbase.dk

E-handelsanalysen 2023: Omsætningen i dansk e-handel vokser

26.02.2024Designbase.dk

Zalando fjerner vildledende bæredygtighedsikoner

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023