Formland fremviser designbranchens fremtid

Spirende designtalenter hyldes på Formland Spring 2020, der samler de mest lovende iværksætterbrands fra såvel ind- som udland i iværksætterområdet CREATORS COMMUNITY.

Formland Spring med iværksætterområdet CREATORS COMMUNITY finder sted 30. januar til 2. februar 2020 i MCH Messecenter Herning. .

16.12.2019

Sponseret

Formland

Det kommer til at sprudle af talent og kreativitet på Formland Spring 30. januar til 2. februar 2020, hvor særligt udvalgte iværksættere vil præsentere deres produkter i det inspirerende iværksætterområde CREATORS COMMUNITY. Området byder på 60 upcoming designerbrands fra Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrig og USA, som vil udstille inden for kategorierne interiør, kunsthåndværk, møbler, mode og delikatesser.

- Besøgende kan glæde sig til at gå på opdagelse i et levende og inspirerende område fyldt med passionerede designere med helt nye idéer og produkter. At træde ind i CREATORS COMMUNITY-området er som at træde ind designbranchens spirende fremtid, siger Formlands projektleder, Mai-Britt Risvig Flyvholm.

Formland baner vejen til Danmark og Europa

De udvalgte udstillere får en professionel mentor i form af en etableret designer eller virksomhedsleder tilknyttet før, under og efter messen. Det er et tilbud, som Ida Holm og Mads Taiki Pedersen, der tidligere på året vandt TV 2-programmet 'Nybyggerne', kalder "en gave". Parret deltager med deres japansk-inspirerede plakatvirksomhed Taisho, og de håber, at Formland kan blive deres stepping stone til udlandet.

- Som et relativt nyt brand har det stor værdi for os at være en del af CREATORS COMMUNITY og udstille på Formland, som er en tung og troværdig spiller i interiør- og designbranchen både nationalt og internationalt. Vi har fat i et stort publikum i Danmark, så det næste naturlige skridt for os er at se ud over landets grænser, og vejen til Europa går gennem Formland. Vi har store forventninger og glæder os til messen, siger Mads Taiki Pedersen, medstifter af Taisho.

Modsat er det Form & Refines håb, at Formland kan være med til at sætte design- og interiørvirksomheden yderligere på danmarkskortet. Form & Refine udspringer fra den nordiske designhistorie, men hylder lokale håndværkstraditioner ved at producere produkterne i de områder, råmaterialerne stammer fra. Til Formland Spring præsenterer virksomheden desuden det nye forretningsben "In praise of off-cuts" med produkter lavet af restmaterialer fra andre produktioner.

- Vores hovedmål med deltagelse på Formland er at slå Form & Refine fast som et kvalitets- og miljøbevidst brand på det danske marked. I Danmark tilgår man design ud fra en meget fasttømret brand- og designbevidsthed, og det gør det sværere som nyt brand. CREATORS COMMUNITY er med til at blåstemple os som "det nye" inden for designbranchen, og det skaber noget stærkt at være en del af et event, der samlet kan tiltrække mennesker med interesse for nye designs, siger Helle Herman Mortensen, medstifter af Form & Refine.

En unik mulighed

Vinter Studio, der designer bæredygtigt interiør i blandt andet kork, glæder sig over at være blandt de udvalgte udstillere i CREATORS COMMUNITY. Designer og stifter Mathias Vinter kalder det en "unik mulighed", at Formland på den måde er med til at samle og løfte upcoming designere.

- I første omgang er det en stor ære og et stort skulderklap, at nogen har peget på mine designs, for det må betyde, at de kan se en vis form for potentiale og nytænkning. Nu forbereder jeg mig, alt hvad jeg kan for at bevise, at de har ramt rigtigt, for det er en drøm for mig at komme til at leve af mine designs, og jeg håber, at Formland kan være et skridt på vejen mod den drøm, siger Mathias Vinter.

Eftertragtede iværksætterpriser uddeles på åbningsdagen

Foruden parløb med erfarne mentorer og deltagelse på Formland Spring er de 60 udvalgte iværksættere i CREATORS COMMUNITY også med i opløbet om tre Design Awards, som uddeles på messen åbningsdag. Førstepræmien er en stand på Formland Autumn 2020 samt en pengepræmie på 5.000 euro, andenpræmien lyder på 1.500 euro, mens tredjepræmien er 1.000 euro.

Vinderne udnævnes af en professionel jury, der består af Anders Nørgaard (designer), Mads Arlien-Søborg (trendekspert og partner i 'We Made It'), Patrizia Venturelli Christensen (CEO, Venturelli Consulting), Helle Blok (chefredaktør, Bolig Magasinet og BoligPluss) samt Mai-Britt Risvig Flyvholm (projektleder, Formland).

Tidligere vindere af Formlands Design Award tæller blandt andre ISH Spirits, By Harald Hermanrud og Copenhagen Sparkling Tea.

Formland Spring finder sted 30. januar til 2. februar 2020 i MCH Messecenter Herning.

Mere fra...

03.06.2024Formland

Sponseret

Cirkulær event i København og på Formland Autumn

03.06.2024Formland

Sponseret

Workshops & foredrag på Formland Autumn

03.06.2024Formland

Sponseret

Formland & Greenhouse sætter fokus på biodiversitet

03.06.2024Formland

Sponseret

500+ kvm trendzone på Formland Autumn: Maison Ikigai

27.11.2023Formland

Sponseret

Speak Up!

27.11.2023Formland

Sponseret

Formland zoomer ind på gastronomiens verden

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023