Formlandtrenden: Vi er alle ”One of a kind”

Formlands trendzone afspejler denne gang tidens søgen efter det unikke og personlige, det sammensatte og det opfindsomme.

Keramik, rå, naturlige overflader og et udtryk, der er perfekt uperfekt. Fra Vildersbøll. .

”Vi står i et paradoksalt tidsbillede, hvor grænsen mellem det ægte og det kunstige, det digitale og det menneskelige bliver mere og mere udvisket. Vi skal være gode til at være mennesker, og til samværet, det sociale og det fysiske møde, som vi har måtte undvære det sidste år. Vores behov for interaktion, oplevelser, overraskelser, fællesskaber, inspiration og håb, er savnet og understimuleret, og vi glæder os til at opleve det fysiske møde igen”, lyder det fra Mille Fly og Sofie Helsted fra Studie FLYHELSTED, der står bag Formlands trendzone ”One of a kind”.

”One of a kind” er en butik skabt af sammensatte elementer, både i stil, stemning og formsprog. Det er befriende, skørt og eksperimenterende. Her er plads til at blande design og genbrug, de upcyclede og sammensatte produkter er i fokus. Kreativitet og opfindsomhed har fået plads, så den gode historie kan gives videre. Vi genanvender materialerne træ, metal, glas og beton, der underbygger visionen om en oplevelse, med plads til det personlige, humoren og det unikke. 

”’One of a kind’ emmer af 70’ernes anti-smartness og 80´ernes elektriske stemning og farver, tilsat et drys af nutidens behov for individualitet. Det er her, kontrasterne mødes i et væld af former, materialer og opfindsomhed. Inspirationen til at også din butik kan blive en ’one of a kind’ oplevelse”, siger de to.
”Forandringer bliver den nye normal i fremtiden. De unge søger en flydende linje mellem kønnene og har ikke behov for at definere sig som mand eller kvinde. Klimakampen blev også sat på dagsordenen af de unge, og vi er blevet klar over, at det er for dem, vi skal tage imod forandringerne. Forandringer åbner for nye muligheder og tvinger os ud af tryghedszonen. Det er med til at skabe håb og lys for en bedre fremtid”, siger Mille og Sofie.

Vi skal skabe en ny fortælling og vision for fremtiden, hvor de værdier, som har været forbundet med status for det gode liv, bliver erstattet af nye værdier, som kan genopbygge den verden, vi skal leve i. Flere af os er kommet tættere på naturen og værdsætter den som et sted, vi kan finde ro og genvinde vores balance.
Teknologien har også fået et kæmpe boost i den seneste tid. Vi har alle meget hurtigt lært at være virtuelle, og mange virksomheder har måttet udvikle og tilpasse deres forretning til nye platforme for at kunne nå ud til deres kunder. Men digitaliseringen betyder også, at vi får større mulighed for at bo lige der, hvor vi gerne vil, og på den måde vi gerne vil bo. 
Genbrug tænkes ind over alt. Vores brug af ressourcer skal optimeres, og der skal fokus på, hvordan vi designer produkter med mindst muligt affald og med mulighed for at UPcycle, REcycle eller DOWNcycle og reparere. 

Som virksomhed skal man tage stilling. Ikke bare til materialer men også til transport, energiforbrug, hjemmeside osv. Du skal som producerende virksomhed have en plan for, hvordan du vil nå klimamålene, og for hvordan vejen derhen ser ud.

Vi har set et boom i interessen for håndværk som et modspil til det digitale. Vi søger det analoge og ting, der tager tid, og vi finder tilfredsstillelse i at være en del af en proces og en udvikling, som vi ikke kan forhaste, og som ender med et fysisk resultat. Strik og håndarbejde er blevet sammenlignet med meditation, man er til stede i nuet og kan slippe verden omkring sig for en tid. 


Farver: 

BLÅ: Beroliger og afslapper, modvirker kaos • Åbner op for kommunikation • Udvider dit perspektiv og intuitionsevne • Giver en følelse af kølighed og fred.

BRUN: Giver en følelse af sundhed • Stabiliserer • Jordforbinder dig • Tilfører orden i dit liv.

RØD/ORANGE: Øger din entusiasme • Stimulerer energi og kan øge blodtrykket, give hjertebanken og forhøjet puls • Opfordrer til handling og øger din selvtillid • Giver en følelse af sikkerhed og beskyttelse mod frygt og angst.

Materialer: 
De hårde og industrielle materialer som stål, glas, beton, terrazzo, spejl møder det bløde univers af gardiner i blanke stoffer, keramik, træ, malede overflader. 

Mønstrene: 
Blomster, striber og tern på både puder og tapeter. 

Formsproget: 
Organisk og flydende, håndlavet og unikt.
Runde former, rør, kanaler, det deforme, ukurante og kunstneriske. Som modspil ser vi det hårde det kantede og det industrielle.

Relateret indhold

17.06.2024Designbase.dk

Formland Speak Up: Inspiration og vidensdeling

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Designbase.dk

Antallet af konkurser i Danmark faldende

17.06.2024Designbase.dk

Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

07.06.2024Designbase.dk

Danskerne er vilde med DTC-salg

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023