Fra plastflaske til sofa

Dansk møbelproducent præsenterer velkendt sofa i nyt bæredygtigt materiale.

Pressebillede: SOFACOMPANY.

Sofakompagniet, der er blevet til SOFACOMPANY som led i en mere international strategi præsenterer nu deres bestseller-sofa Astha i et materiale skabt af 165 genanvendte PET-flasker.

Upcycling er den nye måde at være klimavenlig på og er for SOFACOMPANY blot et ud af mange tiltag i retning mod at blive et bæredygtigt brand. 

Sofaen Asthas FSC-certificerede træramme fås nu betrukket med tekstilet Cura, der fremstilles af brugte PET-flasker. Tekstilet er helt præcist 98 procent bæredygtigt, og der går nøjagtig 165 PET-flasker til en trepersoners sofa.

Det er ikke første gang virksomheden prøver kræfter med upcycling og alternative materialer. I foråret 2019 lancerede SOFACOMPANY tæppekollektionen Ocean Velvet, der er produceret af upcyclede, indiske tæpperester. Head of Design Line Nevers Krabbenhøft har siden sin ansættelse i 2018 haft en stærk vision om at styrke bæredygtigheden i SOFACOMPANYs produkter, og hun forklarer:

"For mig er grønne tiltag og det at vise respekt for vores planet og andre mennesker en selvfølge. Som en stor, international designvirksomhed kan vi faktisk gøre en forskel - og det både forpligter og gør mit og mine kollegers arbejde mere meningsfuldt. Ud fra både et People, Planet og Profit perspektiv er vi hos SOFACOMPANY på en vigtig, bæredygtig rejse, hvor vi udvikler hele værdikæden og gradvist implementerer nye, grønne tiltag ud fra missionen om, at alle vores produkter skal produceres så bæredygtigt som muligt. I design- og udviklingsfasen har vi i årevis arbejdet med æstetisk bæredygtighed og gode materialer for på den måde at forlænge produktets levetid både i forhold til design og kvalitet. Men når vi som nu lancerer en af vores æstetisk bæredygtige bestsellere i et både smukt og recycled materiale, så føler jeg, at vi er rigtigt godt på vej".

Genanvendelsesprocessen i upcycling af PET-flasker betyder en lavere udledning af CO2, end når man fremstiller nye polyesterfibre. Cura-tekstilet er i øvrigt Oeko-Tex certificeret, allergivenligt, slidstærkt, piller minimalt og føles overraskende blødt og eksklusivt.

Tekstilet Cura fås i flere farver og kan desuden tilvælges på alle modeller i SOFACOMPANYs sortiment.

www.sofacompany.com

Relateret indhold

17.07.2024Designbase.dk

Kunstig intelligens og håndstrik kolliderer

17.07.2024Designbase.dk

Fra 2025 ændrer spoga+gafa sine messedatoer

10.07.2024Designbase.dk

Hver 3. elev stopper indenfor 5 år

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

04.07.2024Designbase.dk

Salling Group samler igen medarbejderne til Danmarks største firmafest

04.07.2024Designbase.dk

Bøde på 200.000 kroner for vildledende prismarkedsføring

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023