Frankfurt Consumer Goods Fairs er aflyst

Januar og februar er traditionen tro de måneder, hvor den internationale design- og interiørbranche rejser til de store messer i Frankfurt. Det bliver ikke tilfældet denne gang. Messe Frankfurt har netop meldt ud, at både Christmasworld, Paperworld og Creativeworld i januar 2022 og Ambiente i februar er aflyst.

Foto: Arkivfoto..

Nordstil fra 15. til 17. januar 2022 i Hamburg vil indtil videre finde sted.
Grunden til aflysningerne er naturligvis udviklingen i pandemisituationen, der lige nu forværres på verdensplan med spredningen af Omikron virusset. Det gør det umuligt for Messe Frankfurt at fastholde messedatoerne i januar og februar.
De fire events; Christmasworld, Paperworld og Creativeworld samt Ambiente er de førende messer indenfor deres respektive områder, men Messe Frankfurt mener ikke, man under de nuværende omstændigheder kan holde messer, der lever op til den sædvanlige internationale relevans.


Tyskland er lige nu klassificeret som et højrisiko land med der af følgende karantæneregler, der skal overholdes. Herover anbefaler Robert Koch Institute og ekspertgruppen i den tyske regering, at man reducerer fysisk kontakt til et minimum, og at man aflyser alle store events.


"Denne beslutning var absolut ikke let for os at træffe. Men i samarbejde med store dele af de brancher, der er repræsenteret på messerne, er det vores ansvar at tage det svære skridt”, siger Detlef Braun, medlem af Executive Board på Messe Frankfurt.


Der er ingen planer om at udsætte messerne, forklarer Braun. ”Den internationale forbrugsvare-branche er trendstyret, og den kræver en messe hvert år i begyndelsen af året.  At flytte messen til anden halvdel af året, vil derfor ikke opfylde behovet hos hverken de udstillende virksomheder eller hos de besøgende”.

Nordstil holdes
Nordstil fra 15. til 17. januar er ikke ramt. Messen vil finde sted i Hamborg. Dog vil man løbende tage bestik af situationen i samarbejde med de lokale myndigheder og branchens partnere.


Messe Frankfurts digitale platforme
Messe Frankfurt har siden 2019 aktivt hjulpet detailhandlere med at hjælpe sig selv på den digitale platform Nextrade, den første ordreplatform og data management platform for bolig- og livsstilssektoren, og Conzoom Solutions, en for den globale forbrugsvaresektor.


"Endnu et år uden mulighed for at lægge ordrer, få inspiration og netværke giver store og i nogle tilfælde truende udfordringer for detailhandlere over alt i verden”, lyder det fra Braun. "Med vores digitale tilbud støtter vi op om både leverandører og detailhandlere i branchen i denne svære situation. Hertil kommer, at vi fortsat vil lægge alt vores energi og optimisme i at skabe trygge og inspirerende fagmesser. For der er intet, der kan slå det fysiske møde mellem mennesker”.
-PF

Artikler

02.10.2023|Designbase.dk

Ti års forrygende fristelser

02.10.2023|Designbase.dk

Skal din virksomhed være cirkulær?

02.10.2023|Designbase.dk

Det betyder den nye ”emballagelov”

29.09.2023|Designbase.dk

Bløde køkkenfristelser

28.09.2023|Designbase.dk

Ny undersøgelse viser trends for fremtidens byliv

28.09.2023|Designbase.dk

Maison&Objet: På en jagt efter oplevelser

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023