Fredericia Furniture køber møbelfabrik

Fredericia Furniture køber nu Erik Jørgensen Møbelfabrik og vil repræsentere én af de mest omfattende porteføljer af ikonisk og moderne møbeldesign rodfæstet i den danske designarv.

PR-foto..

To danske møbelproducenter er blevet til én, da Fredericia Furniture per 1. oktober 2020 overtog fynske Erik Jørgensen Møbelfabrik.

"Der er et fantastisk match mellem de to brands. Fredericia Furniture og Erik Jørgensen er begge vokset ud af en stærk designarv. Vi har de samme værdier, er begge sunde og veldrevne virksomheder, og vi er begge familieejede. Og vigtigst af alt deler vi passionen for design og håndværk og ønsker at skabe bæredygtige produkter med en lang levetid", siger Kaja Møller, CEO i Fredericia Furniture, og fortsætter:

"I Fredericia Furniture har vi haft en lang periode med flot organisk vækst, hvor vi har udviklet en solid struktur, der betyder, at vi nu er modne til at foretage et opkøb. Vi er meget stolte af at kunne tilføje Erik Jørgensens ikoner til vores portefølje og på den måde udvide kollektionen med endnu flere elskede klassikere. Det vil styrke vores position i både Danmark og internationalt".

Hans J. Wegners Ox Chair, Børge Mogensens Den Spanske Stol, Erik Jørgensens klassiske sofaer samt Nanna Ditzels Trinidad-stol er nogle af de ikoniske danske møbeldesign, der vil være en del af det nye, samlede Fredericia Furniture.

Fastholder produktionen i Svendborg
Fredericia Furniture ønsker at bevare og styrke Erik Jørgensen Møbelfabriks produktionsfaciliteter i Svendborg.

"Adgangen til veluddannede håndværkere er afgørende for den fortsatte produktion af møbler af høj kvalitet i Danmark. Erik Jørgensen har skabt et miljø for kompetente polstrere på Sydfyn og uddanner nogle af Skandinaviens bedste håndværkere - og det har vi altid beundret virksomheden for. Vi kan nu fremtidssikre disse kompetencer og styrke dem i takt med vores forventede øgede aktivitetsniveau”, siger Thomas Graversen, ejer af Fredericia Furniture.

Fredericia Furniture overtager hele Erik Jørgensen Møbelfabrik, herunder bygninger og produktion i Svendborg. Niels og Ole Jørgensen, som i dag ejer Erik Jørgensen Møbelfabrik, udtræder helt af ejerkredsen som en naturlig konsekvens af overdragelsen.

Ét firma, to brands
De to designbrands vil fortsat blive markedsført som to brands.

"Vi ønsker at præsentere en samlet kollektion med to brands, der komplementerer hinanden - både designmæssigt og i tilgangen til markedet. Vi vil bygge videre på det fantastiske fundament, som klassikerne i vores kollektioner udgør, og vi vil samtidig fortsætte den ambition, som Fredericia Furniture og Erik Jørgensen deler - nemlig at tilbyde et nutidigt produktprogram, der er relevant i en moderne sammenhæng," siger Rasmus Graversen, head of design & product management i Fredericia Furniture, og slutter:

"Selvom Fredericia Furniture og Erik Jørgensen forbliver to brands, vil vi naturligvis udnytte de synergier, der opstår inden for produktion, bæredygtighed, distribution og branding. De to brands skal hvile på en fælles kultur i et samlet firma”.

- HCL

Relateret indhold

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

16.02.2024Brix Design A/S

Sponseret

Brix Design skinner på Ambiente

16.02.2024Designbase.dk

Nu kan polyester genanvendes

16.02.2024Designbase.dk

Direktørskifte i Brdr. Krüger

15.02.2024Designbase.dk

Har du firmabil: Pas på skattesmæk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023