Fredericia Furniture køber møbelfabrik

Fredericia Furniture køber nu Erik Jørgensen Møbelfabrik og vil repræsentere én af de mest omfattende porteføljer af ikonisk og moderne møbeldesign rodfæstet i den danske designarv.

PR-foto..

To danske møbelproducenter er blevet til én, da Fredericia Furniture per 1. oktober 2020 overtog fynske Erik Jørgensen Møbelfabrik.

"Der er et fantastisk match mellem de to brands. Fredericia Furniture og Erik Jørgensen er begge vokset ud af en stærk designarv. Vi har de samme værdier, er begge sunde og veldrevne virksomheder, og vi er begge familieejede. Og vigtigst af alt deler vi passionen for design og håndværk og ønsker at skabe bæredygtige produkter med en lang levetid", siger Kaja Møller, CEO i Fredericia Furniture, og fortsætter:

"I Fredericia Furniture har vi haft en lang periode med flot organisk vækst, hvor vi har udviklet en solid struktur, der betyder, at vi nu er modne til at foretage et opkøb. Vi er meget stolte af at kunne tilføje Erik Jørgensens ikoner til vores portefølje og på den måde udvide kollektionen med endnu flere elskede klassikere. Det vil styrke vores position i både Danmark og internationalt".

Hans J. Wegners Ox Chair, Børge Mogensens Den Spanske Stol, Erik Jørgensens klassiske sofaer samt Nanna Ditzels Trinidad-stol er nogle af de ikoniske danske møbeldesign, der vil være en del af det nye, samlede Fredericia Furniture.

Fastholder produktionen i Svendborg
Fredericia Furniture ønsker at bevare og styrke Erik Jørgensen Møbelfabriks produktionsfaciliteter i Svendborg.

"Adgangen til veluddannede håndværkere er afgørende for den fortsatte produktion af møbler af høj kvalitet i Danmark. Erik Jørgensen har skabt et miljø for kompetente polstrere på Sydfyn og uddanner nogle af Skandinaviens bedste håndværkere - og det har vi altid beundret virksomheden for. Vi kan nu fremtidssikre disse kompetencer og styrke dem i takt med vores forventede øgede aktivitetsniveau”, siger Thomas Graversen, ejer af Fredericia Furniture.

Fredericia Furniture overtager hele Erik Jørgensen Møbelfabrik, herunder bygninger og produktion i Svendborg. Niels og Ole Jørgensen, som i dag ejer Erik Jørgensen Møbelfabrik, udtræder helt af ejerkredsen som en naturlig konsekvens af overdragelsen.

Ét firma, to brands
De to designbrands vil fortsat blive markedsført som to brands.

"Vi ønsker at præsentere en samlet kollektion med to brands, der komplementerer hinanden - både designmæssigt og i tilgangen til markedet. Vi vil bygge videre på det fantastiske fundament, som klassikerne i vores kollektioner udgør, og vi vil samtidig fortsætte den ambition, som Fredericia Furniture og Erik Jørgensen deler - nemlig at tilbyde et nutidigt produktprogram, der er relevant i en moderne sammenhæng," siger Rasmus Graversen, head of design & product management i Fredericia Furniture, og slutter:

"Selvom Fredericia Furniture og Erik Jørgensen forbliver to brands, vil vi naturligvis udnytte de synergier, der opstår inden for produktion, bæredygtighed, distribution og branding. De to brands skal hvile på en fælles kultur i et samlet firma”.

- HCL

Relateret indhold

17.06.2024Designbase.dk

Formland Speak Up: Inspiration og vidensdeling

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Designbase.dk

Antallet af konkurser i Danmark faldende

17.06.2024Designbase.dk

Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

07.06.2024Designbase.dk

Danskerne er vilde med DTC-salg

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023