Genanvendt materiale skal få unge tilbage på arbejdsmarkedet

Foto: Alabu Bolig..

Normalt har ejendomsfunktionærerne i Alabu Boligs afdelinger i Aalborg et stort arbejde med at bortskaffe juletræer. I nogle afdelinger bliver de afleveret til haveaffald – i andre smidt i storskrald.  

Sådan er det ikke i år, efter direktør Klaus Ringgaard så et opslag på Facebook, hvor Råt&Godt efterspurgte aflagte juletræer, som de laver til små maskotter, der sælges for at støtte værkstedets arbejde med unge. 

Foto: Alabu Bolig..

“Det er da et fantastisk initiativ. Både for at nedbringe ressourcespild og for at støtte de unge i Råt&Godts beskæftigelsesforløb. Vores medarbejdere var straks med på idéen, og vi fik fat i en vognmand, der tilbød at afhente træerne gratis for at støtte initiativet”, siger han. 

Råt&Godt genbruger juletræerne til at lave de små træmaskotter - Hr. Råt og Fru Godt - der sælges fra værkstedet og igennem Magasin i Aalborg. For hvert indleverede juletræ får Råt&Godt 100 kroner i donation fra Magasin. 

Hos Alabu Bolig, som har lidt over 5.700 almene lejeboliger i Aalborg-området, var der arrangeret ni afleveringssteder, hvor beboerne kunne donere deres juletræer til initiativet. Juletræerne blev afhentet af vognmandsfirmaet Marius Pedersen. 

Stifter af Råt&Godt Christian Helweg er overvældet over den store opbakning. 

“Vi har allerede modtaget 6-700 juletræer, og vi forventer at modtage op imod 1000 – det er helt vildt. Derfor har vi nu besluttet, at vi for hvert eneste træ vil plante et nyt for at give noget tilbage. Det koster 12-20 kroner per træ. Dem videregiver vi fra Magasins donation til landsorganisationen Plant et Træ for at afslutte den cirkulære tankegang og passe på vores miljø”, siger han. 

Råt&Godt er et privatejet initiativ med fokus på social og miljømæssig bæredygtighed. På værkstedet, der ligger i en gammel togremise fra 1901 i Aalborg, hjælpes de unge til at finde vej til arbejdsmarkedet gennem afklarings- og opkvalificeringsforløb.  

Her har de mulighed for at afprøve forskellige former for håndværk og kreativt arbejde ved blandt andet at producere speciallavede møbler og interiør af genbrugsmaterialer.

Ud over donationer fra juletræerne samarbejder Alabu Bolig med Råt&Godt om genanvendelse af materialer fra renoveringsprojekter samt praktikker og ordinære jobs for de unge. 

- HCL

Relateret indhold

18.06.2024Designbase.dk

København er en designmetropol

18.06.2024Designbase.dk

Bureaukratibyrden rammer de små

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Designbase.dk

Danmark skal være det bedste iværksætterland

17.06.2024Designbase.dk

Antallet af konkurser i Danmark faldende

17.06.2024Designbase.dk

Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

07.06.2024Designbase.dk

Danskerne er vilde med DTC-salg

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

TrendSet Munich
Messe
Trendset i München

FYRVÆRKI AF IDÉER, PRODUKTER OG TRENDS

Dato

06.07.2024

Sted

Am Messesee 6, 81829 München

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023