Glaspuster smelter grøn omstilling om til god forretning

Gode, grønne råd fra et EU-projekt har pustet mere genbrug og bæredygtighed ind i den bornholmske designer og glaspuster Pernille Bülows virksomhed. Og et nyt marked har åbnet sig.

Foto: Kresten Vestbjerg Thyø..

En grøn omstilling via et EU-projekt har skabt nye muligheder for designvirksomheden Pernille Bülow på Bornholm. Nu er den bornholmske designer og glaspuster på vej med en serie af unikke byggematerialer af glasaffald, hvor CO2-belastningen i produktionen er reduceret markant.

"Det har været en kæmpe øjenåbner for mig - både til at finde CO2-besparelser i dagligdagen og i produktionen. Og kunderne kommer nu uopfordret, fordi de har hørt, at vi arbejder med grøn omstilling”, fortæller Pernille Bülow, som har drevet sit eget glaspusteri i Svaneke i over 30 år.

Glaspusteriet har i mange år produceret bæredygtige genbrugsprodukter, men grøn eksperthjælp fra regionalfondsprojektet Bæredygtig Bundlinje Bornholm har gjort en markant forskel. Blandt andet installeres i januar nye energibesparende ovne, der kan smelte affaldsglas fra Novo Nordisk til en ny serie af byggematerialer.

"Som glaspusteri bruger vi jo rigtig meget energi, og det var fantastisk at få viden om, hvordan vi kan styre produktionen på den mest bæredygtige måde. Vi har også fået set på generelle energibesparelser og fik hele virksomhedens energiforbrug kigget igennem”, lyder det fra Pernille Bülow.

Nye forretningsmuligheder
I de nye ovne skal op mod 200 tons kasserede insulinrør fra Novo Nordisk hvert år smeltes om til en ny kollektion med gulvfliser, vægbeklædning, klinker og bordplader. Insulinrørene bruges i forvejen i virksomhedens ReUse-kollektion.

Kollektionen kommer i handelen hen på foråret, men allerede nu oplever Pernille Bülow stor interesse for genbrugsprodukterne hos leverandører, arkitekter og bygmestre med en grøn profil. Og glaspusteren har da også store forventninger til forretningsmulighederne i genbrugsserien.

"Der er helt sikkert ved at ske et paradigmeskifte, når bygherrerne begynder at efterspørge bæredygtige byggematerialer baseret på genbrugsmateriale. Det her bliver stort, og jeg tror, at vi inden for et par år vil kunne øge omsætningen med 30 procent. Det vil selvfølgelig også skabe nye arbejdspladser”, slutter designeren.

- HCL

Relateret indhold

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

16.02.2024Brix Design A/S

Sponseret

Brix Design skinner på Ambiente

16.02.2024Designbase.dk

Nu kan polyester genanvendes

16.02.2024Designbase.dk

Direktørskifte i Brdr. Krüger

15.02.2024Designbase.dk

Har du firmabil: Pas på skattesmæk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023