Glaspuster smelter grøn omstilling om til god forretning

Gode, grønne råd fra et EU-projekt har pustet mere genbrug og bæredygtighed ind i den bornholmske designer og glaspuster Pernille Bülows virksomhed. Og et nyt marked har åbnet sig.

Foto: Kresten Vestbjerg Thyø..

En grøn omstilling via et EU-projekt har skabt nye muligheder for designvirksomheden Pernille Bülow på Bornholm. Nu er den bornholmske designer og glaspuster på vej med en serie af unikke byggematerialer af glasaffald, hvor CO2-belastningen i produktionen er reduceret markant.

"Det har været en kæmpe øjenåbner for mig - både til at finde CO2-besparelser i dagligdagen og i produktionen. Og kunderne kommer nu uopfordret, fordi de har hørt, at vi arbejder med grøn omstilling”, fortæller Pernille Bülow, som har drevet sit eget glaspusteri i Svaneke i over 30 år.

Glaspusteriet har i mange år produceret bæredygtige genbrugsprodukter, men grøn eksperthjælp fra regionalfondsprojektet Bæredygtig Bundlinje Bornholm har gjort en markant forskel. Blandt andet installeres i januar nye energibesparende ovne, der kan smelte affaldsglas fra Novo Nordisk til en ny serie af byggematerialer.

"Som glaspusteri bruger vi jo rigtig meget energi, og det var fantastisk at få viden om, hvordan vi kan styre produktionen på den mest bæredygtige måde. Vi har også fået set på generelle energibesparelser og fik hele virksomhedens energiforbrug kigget igennem”, lyder det fra Pernille Bülow.

Nye forretningsmuligheder
I de nye ovne skal op mod 200 tons kasserede insulinrør fra Novo Nordisk hvert år smeltes om til en ny kollektion med gulvfliser, vægbeklædning, klinker og bordplader. Insulinrørene bruges i forvejen i virksomhedens ReUse-kollektion.

Kollektionen kommer i handelen hen på foråret, men allerede nu oplever Pernille Bülow stor interesse for genbrugsprodukterne hos leverandører, arkitekter og bygmestre med en grøn profil. Og glaspusteren har da også store forventninger til forretningsmulighederne i genbrugsserien.

"Der er helt sikkert ved at ske et paradigmeskifte, når bygherrerne begynder at efterspørge bæredygtige byggematerialer baseret på genbrugsmateriale. Det her bliver stort, og jeg tror, at vi inden for et par år vil kunne øge omsætningen med 30 procent. Det vil selvfølgelig også skabe nye arbejdspladser”, slutter designeren.

- HCL

Relateret indhold

17.06.2024Designbase.dk

Formland Speak Up: Inspiration og vidensdeling

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Designbase.dk

Antallet af konkurser i Danmark faldende

17.06.2024Designbase.dk

Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

07.06.2024Designbase.dk

Danskerne er vilde med DTC-salg

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023