Gratis for SMV’er: Nyt system advarer om digitale trusler

SMVdanmark roser nyt varslingssystem fra Digitaliseringsstyrelsen, der advarer virksomheder om sårbarheder og risiko for cyberangreb.

Foto: 123RF.com

Små virksomheder har aldrig været mere sårbare overfor cyberangreb. Et nyt varslingssystem fra Digitaliseringsstyrelsen skal hjælpe danske virksomheder med at lappe huller i deres digitale sikkerhed, så de bedre kan beskytte sig mod cyberkriminalitet. 

SMVdanmark byder varslingssystemet velkommen.

”Truslen om cyberangreb har aldrig været større for de mindste virksomheder, og der er i den grad brug for nogle enkle og tilgængelige redskaber, som kan hjælpe håndværkere, autoforhandlere og konsulenter kan bruge for at beskytte deres forretning,” siger Niklas Winther, der er chefkonsulent i SMVdanmark.

SMV'er med lavt sikkherhedsniveau

I en pressemeddelelse skriver Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet, at der fortsat er 35 pct. af de små og mellemstore virksomheder, der har et for lavt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil.

Det tal overrasker ikke SMVdanmark.

”Digital sikkerhed er et indviklet område, og det er ikke nødvendigvis øverst på dagsordenen hos de små virksomheder, hvor der er opgaver nok. Som selvstændig skal du både lave regnskab, lave tilbud, udførende arbejde, drifte og en masse andre tidskrævende opgaver, så cybersikkerhed risikerer at blive nedprioriteret. Derfor er det en god idé, at Digitaliseringsstyrelsen nu kommer med et konkret værktøj, der kan hjælpe de små virksomheder i en travlhverdag,” siger Niklas Winther, der er chefkonsulent i SMVdanmark.

Den ny varslingstjeneste vil udpege sårbarheder i de mest almindelige digitale systemer, så virksomhederne kan reagere passende på sårbarheden. Varslerne kan fås i to versioner:  en teknisk form eller i en mere forenklet form. Det gør, at varslerne både kan bruges af virksomheder, der selv arbejder aktivt med deres egen sikkerhed, samt af mindre virksomheder, der har outsourcet deres cybersikkerhed.

Varslerne sendes samlet én gang om ugen til de tilmeldte virksomheder. Initiativet udspringer af den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed og samarbejdet med Cybersikkerhedspagten og Center for Cybersikkerhed.

Det er gratis at tilmelde sig varslingsordningen, og små og mellemstore virksomheder kan tilmelde sig her.

Hvis du har oplevet udfordringer med cybersikkerheden i din virksomhed eller her I selv oplevet angreb, så hører SMVdanmark gerne fra dig. Kontakt chefkonsulent Niklas Winther på winther@smvdanmark.dk 

Relateret indhold

22.05.2024Designbase.dk

FDB Møbler under svanens vinger

21.05.2024Designbase.dk

Frontrunners i den cirkulære omstilling

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

09.05.2024Designbase.dk

Søg kapital til din virksomhed

09.05.2024Designbase.dk

Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

08.05.2024Designbase.dk

Affaldssortering: Hvem har ansvaret i butikken

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023