Gratis klimarapportering er nu standard for store events i Bella Center

Rapporterne skal danne grundlag for optimering og bidrage til at sætte en ny standard for arbejdet med bæredygtighed i den globale eventindustri.

Foto: Bellagroup

Fra januar 2024 har Bella Center Copenhagen udarbejdet klimarapporter for alle større begivenheder afholdt i deres haller, som er blevet udleveret til arrangører gratis. 

Initiativet er et betydeligt skridt på Bella Centers ”Responsible Hospitality”-rejse og bidrager til kortlægningen af miljø- og klimapåvirkninger forbundet med afholdelse af store events som messer, kongresser og store firmaevents. 

Intentionen er, at det skal komme kundernes og Bella Centers eget klima- bæredygtighedsarbejde til gode, og inspirere bredt i den internationale kongres- og eventbranche. 

Klimarapporterne skaber transparens omkring både Bella Centers og kundernes scope 1, 2 og 3-udledninger i forbindelse med events og følger rapporteringsprincipperne i GHG-protokollen. Rapporterne giver et overblik over påvirkningen fra et bestemt event, herunder energiforbrug, affaldshåndtering, indkøbte varer og services, mad- og drikkevalg samt transport fra forsyningskæden.

Med en sådan dybere forståelse for klimaaftrykket forbundet med opsætning og afvikling af events har fremtidig optimering et langt bedre beslutningsgrundlag. 

"Ved at tilbyde et transparent indblik i alle større events, der finder sted i vores haller, sigter vi mod at have en positiv indflydelse og inspirere kunder, medarbejdere og samfundet som helhed. Næste skridt vil være at definere en sammenhængende metode til måling og benchmarking af klimapåvirkningen fra store events på tværs af vores branche - også internationalt. Men vi vil i gang her og nu," siger Gemma Strutt, Director of Congress & Large Events hos Bella Center Copenhagen. 

Om Bella Centers nye klimarapporter

  • Bella Center Copenhagen udarbejder nu individuelle klimarapporter for alle større events, der finder sted i en eller flere af kongrescenterets haller.
  • Initiativet er et nyt standardtilbud, og koster derfor ikke ekstra for eksterne kunder at få udarbejdet.
  • Klimarapporterne dækker over både Bella Center Copenhagens og kundens scope 1, 2 og 3-udledninger, herunder energiforbrug, affaldshåndtering, indkøbte varer og services, mad- og drikkevalg samt transport fra forsyningskæden. Rapporterne udarbejdes i ESG-softwaren CEMAsys og følger rapporteringsprincipperne i GHG-protokollen.
  • I rapporten bliver eventets udledning brudt ned til følgende områder: Totalt klimaaftryk, klimaftryk per unik besøgende, klimaaftryk per deltager og klimaaftryk per m².
  • I forbindelse med en dobbelt-certificering tidligere på året, følger både hovedselskabet Bellagroup og Bella Center Copenhagen ISO-standarderne 14001 og 20121 for miljøledelse og bæredygtige arrangementer.

Relateret indhold

29.05.2024Designbase.dk

Direkte-til-forbruger er det nye ”sort”

29.05.2024Designbase.dk

UMAGE vinder årets Red Dot designpris

24.05.2024Designbase.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

24.05.2024Designbase.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

23.05.2024Designbase.dk

MCH fylder 70: Oplevelser for 45 millioner gæster siden 1954

20.05.2024Designbase.dk

Vidensdeling på Nordstil Forum

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023