Hans J. Wegners tidligste designs får nye farver

For at fejre Hans J. Wegners designarv og mere end 70 års samarbejde har Carl Hansen & Søn indgået et samarbejde med den London-baserede designer Ilse Crawford om at udvikle en ny farvepalet til en limiteret særudgave af de første stole, som Wegner skabte til Carl Hansen & Søn tilbage i 1950.

Hans J. Wegners første mesterværker er en visionær kollektion, der omfatter fem af Wegners mest ikoniske stoledesign, herunder den verdenskendte CH24, også kendt som Y-stolen, og loungestolen CH25, som har været produceret hos Carl Hansen & Søn i mere end 70 år. 

For at fejre mesterværkerne har Ilse Crawford udvalgt fem jordfarver, der giver kollektionen et nyt perspektiv. De miljøvenlige, vandbaserede farver har alle en lettere transparent finish, som gør det muligt for stolens originale egetræsstruktur at skinne igennem, hvilket skaber en nuanceret følelse af farve og tekstur.

"Vi ønskede at udvikle en række farver, der afspejler den tid, vi lever i, og vi tror på, at disse afdæmpede toner vil give genlyd hos et nutidigt publikum", siger Ilse Crawford. 

"Vi er inspireret af den afdøde danske kunstner Per Kirkebys malerier, som på smukkeste vis afspejler hans interesse for natur og geologi. Der er ikke tale standardfarver, som udspringer af tidens trends, men farver, som tilfører dybde og kompleksitet til ethvert interiør”, fortsætter hun.

De jordfarvede, maleriske toner hylder det nordiske landskabs rå skønhed og er beregnet til at fungere både som gruppe og selvstændigt.

Ilse Crawford..

Som den største producent af Wegners møbeldesign har Carl Hansen & Søn været tilknyttet den produktive danske mester i syv årtier, og Wegner er fortsat et centralt element i virksomhedens identitet.

"Hans J. Wegner er en stor del af vores DNA. De første mesterværker var forløberne for det, der endte med at blive en imponerende samling af nogle af verdens mest ikoniske møbler, og det er en stor glæde at genopfriske dem for en ny generation. Ilse Crawford har evnen til at tilføre ethvert projekt stor indsigt og gøre det relevant, og denne nye farvepalet har sin egen kulturhistorie med rødder i nordisk abstraktion”, siger Carl Hansen & Søns administrerende direktør, Knud Erik Hansen.

Den limiterede særudgave af de første mesterværker er tilgængelig fra maj 2021.

- HCL

Relateret indhold

18.05.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Her skabes drømme

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

16.05.2024Designbase.dk

Dansk kunsthåndværk og design styrker det grønne aftryk

15.05.2024Designbase.dk

Mød en af designbranchens verdensstjerner

14.05.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Smukke vaser i 100% genanvendt glas

14.05.2024Designbase.dk

Nyt showroom i gammel kasernebygning

13.05.2024Designbase.dk

Koelnmesse i nyt samarbejde med Colombias førende designmesse

13.05.2024Designbase.dk

Danske fællesstande til sommeren og efteråret 2024

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023