Heimtextil 2018: Fornyet vækst i antallet af udstillere og besøgende

Godt 70.000 besøgende fra 135 lande oplevede designinnovationer fra 2975 internationale udstillere på Heimtextil i januar.

“Heimtextil har vækst på såvel indkøber- som udstillersiden”. Det siger Detlef Braun, CEO i Messe Frankfurt. Godt 70.000 besøgende; indkøbere fra detailbutikker, indretningsarkitekter, designere, arkitekter med videre havde således valgt at besøge messen for at hente inspiration til såvel detailhandlen som til B2B og hotelbranchen.

Faktisk er det ottende gang i træk, at messen øgede sit udstillerantal, der nu er oppe på 2975 fra hele verden. Hertil kommer, at Heimtextil også er en international platform for 50 unge designere og nye virksomheder i programmet ”New & Next”. 

Et af Heimtextils store trækplastre er trendområdet ”Theme Park”, der denne gang havde fået overskriften ”The Future is urban”. Her gav internationale eksperter, bl.a. Anja Bisgaard Gade fra danske SPOTT, deres bud på den megatrend, som urbaniseringen er.

Over halvdelen af jordens befolkning lever i dag i de store byer, og med det som udgangspunkt, kunne man opleve farve- og materialetrends og få et indblik i, hvad der kommer til at præge branchen i fremtiden. 

Tendenserne til den kommende sæson opdelt i fire trendområder:

The Flexible Space - Denne livsstilstrend viser løsninger for storbymennesket, som i stadig stigende grad lever som moderne nomader i stadig mindre lejligheder. Designere, arkitekter og planlæggere tackler denne udfordring med stor opfindsomhed og optimerer det rum, der er til rådighed med fleksible og tilpasningsvenlige designs. 

The Healthy Space - Vi har længe kendt til den store effekt, de rum, hvori vi bor, arbejder, studerer og slapper af, har på vores velbefindende. Designere, arkitekter og materialespecialister leder til stadighed efter innovative designs som forbedrer vores sundhed, vores velbefindende, opmærksomhed og produktivitet. Det gælder lige fra brugen af planter inden døre til nye former for wellness. For at der bliver plads til sundhed, er vigtigt i fremtiden. 

The Re-made Space - Et andet fænomen, som hører urbaniseringen til, er den stigende mængde affald. For første gang i historien vokser mængden af affald mere end urbaniseringen selv. For at bekæmpe dette bjerg af skrald, må byerne se i øjnene, at affaldsproblemet skal have mindst lige så meget opmærksomhed som udbygningen. Derfor er affald udgangspunkt for nyt design. 

The Maker Space -  Der er sket en revolutionerende udvikling i produktionen af tilbehør og artikler til boligindretning. Det kan potentielt ændre indstillingen til selve produktionen – ikke mindst på grund af den nye digitale produktionsteknologi. Gør-det-selv, open source kilder og instruktioner, der kan downloades, gør det nu muligt for enhver at udvikle deres egne helt individuelle produkter. 

Trendeksperterne har også arbejdet med udviklingen af yderligere fem temaer i forhold til farver, materialer og design til 2018/19 sæsonen. 

Relax/Recharge - Farver har som bekendt indflydelse på humør og følelser. I modsætning til den generelle opfattelse har blåt vist sig at stimulere og rødt at berolige. Relax/Recharge er en transformerende designmulighed, som bruger farvernes potentiale til at afbalancere et overstimulerende byliv. 

Perfect Imperfection - Indigo, en af verdens ældste farvestoffer, er for øjeblikket på mode blandt adskillige brands og designere. De genopdager indigofarvning og accepterer alle de svagheder, der er ved at farve med den dybe blå farve. Baseret på den japanske filosofi, Wabi-Sabi (”at acceptere det uperfekte”) præsenterer produkterne sig nøjagtigt, som de er lavet. Børstemærker og søm er lavet synlige som en del af en poetisk dokumentation på den kreative proces. 

Soft Minimal – Bylivets systemer er multifunktionelle og kan tilpasses. Soft Minimal fokuserer på boligindretning og produkter, som tiltaler på grund af deres funktionalitet. Hyggelige materialer – uld, filt, linned og bouclé garn – giver en minimalistisk lejlighed varme og personlighed. Her ses en palet af afdæmpede pastelfarver og neutrale skygger kompletteret af mat sort, der skaber en tidløs elegance. 

Adapt+Assemble - Helt fri for unødvendigheder og overflødigheder ses de geometriske og udskiftelige former og materialer, der er perfekte til at pakke ned og transportere – det er gjort nemt at rejse og flytte. Tekstilteknikkerne, der er brugt, er ganske enkle. Industrielle materialer genfindes og klare primære farver sikrer et udtryk med liv. 

Urban Oasis - Designere transformerer indendørs rum til grønne oaser, og dermed bruges naturen til at opnå en øget fornemmelse af velbefindende. Saftigt grønne nuancer bliver brugt til at forfriske både legeme og sjæl. Mørk skov og sart grøn bliver mikset med mat pink. Vævninger, der imiterer naturen, giver en hel, blød fornemmelse. 

Nyt messekoncept 2019

På baggrund af undersøgelser foretaget blandt udstillere såvel som blandt besøgende, har Messe Frankfurt udviklet et nyt Heimtextil koncept til 2019.  

“Ikke mindst for indkøbernes skyld re-positionerer vi nu Heimtextil 2019 og grupperer temaer og produkter i forhold til målgrupper. På den måde bliver synergierne i højere grad synliggjort og udnyttet”, siger Olaf Schmidt, Vice President Textiles & Textile Technologies hos Messe Frankfurt. 

Hertil kommer, at efterspørgslen efter øget standplads er vokset kraftigt inden for specielle produktgrupper i de senere år. Netop nu er man i fuld gang med at udbygge messen med yderligere en Hal 12, og det giver en ekstra mulighed for at optimere konceptet til messen i 2019.

Næste Heimtextil holdes i Frankfurt fra d. 8.-11. januar 2019.

Artikler

04.10.2023|Designbase.dk

Når gamle kaffesække får nyt designliv

04.10.2023|Designbase.dk

Farven for 2024 er fundet

04.10.2023|Designbase.dk

Floral hyggebelysning

03.10.2023|Designbase.dk

Tom Dixon får tidligere HAY-direktør som ny CEO

03.10.2023|Designbase.dk

Godt nyt til vinelskerne

02.10.2023|Designbase.dk

Ti års forrygende fristelser

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023