Ib Laursen vinder vækstpris

Ib Laursen ApS vandt prisen som EY Entrepreneur Of The Year i region Syd- og Sønderjylland. Peter Laursen, adm. direktør i Ib Laursen, ser prisen som et klap på skulderen, og så mener han, at der er kommer fokus på branchen i forbindelse med vækst.

Ib Laursen ApS vandt prisen som EY Entrepreneur Of The Year i region Syd- og Sønderjylland. Her står adm. direktør Peter Laursen med prisen, som han beskriver som et klap på skulderen til ham og hans medarbejdere..

Ib Laursen ApS fik forleden prisen som EY Entrepreneur Of The Year i region Syd- og Sønderjylland.

Virksomheden, der er etableret i 1972, designer og forhandler brugskunst, der matcher den nordiske designtradition. Faktisk begyndte det hele med en butik i Ribe med møbler og boliginteriør. Siden har virksomheden udviklet sig til at blive en af Skandinaviens største engrosleverandører på sit felt. I 2007 overtog Peter Laursen aktiemajoriteten efter et længe planlagt generationsskifte og blev ved samme lejlighed adm. direktør efter sin far, Ib Laursen.

”Juryen understreger, at det er en vinder, der siden starten har set nye muligheder og været i udvikling - og ind i mellem er der taget store spring frem. Evnen til at opsøge muligheder ud over landets grænser er værd at fremhæve, og så er produktudvikling og sortiment meget vigtige faktorer i den branche”, siger Lars Tylvad Andersen, partner i EY og regionsansvarlig i EY Entrepreneur Of The Year for Syd- og Sønderjylland. EY Entrepreneur Of The Year er verdens største konkurrence for vækstvirksomheder og en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.

Peter Laursen, adm. direktør i Ib Laursen, ser prisen som et klap på skulderen for både virksomheden såvel som for medarbejderne, og så mener han, det er en rigtig god ting, at en virksomhed fra design- og interiørbranchen kommer i betragtning til en vækstpris.

”Det er som regel virksomheder, der arbejder inden for IT, biotech eller grøn energi, der får priser. Vi må erkende, at vi ikke er en specielt sexet branche i den sammenhæng, men det er super, at der nu kommer lidt fokus på, at man også kan drive en fornuftig forretning som handelsvirksomhed”.

Han fortæller, at Ib Laursen ApS stort set er vokset hvert eneste år, og at det primært er sket igennem eksport.

”Vi har kigget på de markeder, hvor vi mener, der er muligheder, og hvor vi ikke er i forvejen, og så har vi satset dér. Det har båret frugt”.

Peter Laursen mener i høj grad, at det handler om at komme ud, hvor kunderne er; på messerne rundt omkring i Europa, og for Ib Laursens vedkommende er det primært Tyskland og Frankrig, men også det øvrige Europa.

”Rigtig mange virksomheder udnytter ikke de muligheder, der er. Mange kigger mod Sverige. Således er der over 100 danske udstillere på Formex, mens der er lige over 30 danske udstillere på Nordstil i et område af Tyskland, hvor der alene i Slesvig Holstein bor 2,8 mio. mennesker og hertil kommer Hamborg med 1,7 mio. indbyggere. Det vil sige 4,8 mio. potentelle kunder alene fra grænsen og ned til Hamborg!”

Ydermere, fastslår han, er netop tyskere såvel som sydeuropæere rigtig glade for den skandinaviske stil, og den efterspørgsel, der er på det, skal man udnytte.

Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year fortæller i øvrigt, at de virksomheder, der har succes, har en stærk forretningsidé og ofte har de set nogle muligheder, som andre ikke har set eller ikke er lykkedes med.

”EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de vækstdynamoer, der har gåpåmod og viljen til at lykkes og deres betydning for samfundsudviklingen”.

I 2015 var der 1.041 virksomheder i Danmark, der møder kravene for deltagelse: Entrepreneuren er indehaver af et aktie-, anpartsselskab eller lignende, virksomheden har eksisteret i min. tre år, seneste regnskab viser positivt resultat og positiv egenkapital, virksomheden har min. 20 ansatte og haft vækst i antallet, og virksomheden har haft min. 15 procent vækst i omsætning eller bruttoavance.

Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, bl.a. entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssigt engagement.

Relateret indhold

24.05.2024Designbase.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

24.05.2024Designbase.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

23.05.2024Designbase.dk

MCH fylder 70: Oplevelser for 45 millioner gæster siden 1954

20.05.2024Designbase.dk

Vidensdeling på Nordstil Forum

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023