Keramisk popkultur

Kähler trækker på en lang tradition for navnkundige designsamarbejder, der blander brandets kunstkeramiske arv med tidsånden.

Foto: Kähler

Kähler trækker på en lang tradition for navnkundige designsamarbejder, der blander brandets kunstkeramiske arv med tidsånden. 

Forårets designsamarbejde byder på et kurateret og ekspressivt udtryk med Poppery: En ny serie skabt i kreativt samarbejde med de farverige personligheder Sofie Linde & Joakim Ingversen, som gennem tiden har opbygget deres personlige stil, og som en del af deres kreative åre har udforsket keramikkens verden under navnet KIMPOP. 

Serien består af håndmalede vaser, en skulptur og kopper i eksperimenterende pastelfarver med løbsk glasur og humoristiske designdetaljer, der reintroducerer 80'ernes og 90'ernes popkultur med respektfulde rødder i Kählers arkiv.

Det multidisciplinære løber som en understrøm gennem dansk designtradition og finder stadig nye formater. Også på den keramiske arena, hvor leret med lige dele historicitet og legesyge åbner for den kreative åre. 

Designkollektivet har siden 1870erne været en stor del af Kählers DNA, hvor kunstnere, kreative og håndværkere på hver deres måde har sat et aftryk og fortolket på det keramiske udtryk. Præcis dette er på spil i Poppery - en ny, autentisk Kählerkollektion skabt i tæt samarbejde mellem Kähler og KIMPOP som en naturlig forlængelse af Sofie Linde & Joakim Ingversens univers og fælles passion for farver, indretning og keramik.

Foto: Kähler

Som det ligger i navnet, er Poppery opstået i spændingsfeltet mellem klassisk keramik og KIMPOPs popkulturelle æstetik og designreferencer, der er rundet af de sene 80'ere og tidlige 90'ere - men kollektionen er mere end et farverigt generationsportræt. For parret har det været afgørende at give Poppery sin egen identitet og et udtryk, som forbliver relevant i fremtiden og samtidig ydmygt ærer Kählers banebrydende æstetik, som siden 1870 har sat præg på moderne interiør.


Proppen over i'et
Poppery udspringer af Sofie Linde & Joakim Ingversens kærlighed til det keramiske håndværk og tager afsæt i dels Kählers keramiske arv og KIMPOPs egne erfaringer med glasurer, brænding samt kærlighed til farver. Bag kollektionens fabulerende former og skæve umiddelbarhed gemmer sig desuden et ønske om at bryde med traditionelle skandinaviske farvetraditioner og vanetænkning og i stedet erobre hjemmet med legede detaljer og reaktive pastelglasurer, som både reflekterer KIMPOP og Kählers DNA. Poppery er derfor dedikeret til en palet af mint, gul og pink som udtrykker sig forskelligt på de enkelte dele, mens kollektionen er fælles om mødet mellem det figurative og abstrakte samt de sanselige glasurer, der næsten løber løbsk ned ad overfladen og forstærker keramikkens håndmalede og stærkt intuitive DNA. 

Det gælder ikke mindst seriens tre vaser, hvis former, inspireret af Kählers store ikoniske designarkiv, bliver til iøjefaldende statement pieces i mødet med KIMPOPs humoristiske og til tider rebelske designtilgang, der sætter proppen over i'et på den største vase med en finurlig æbleformet figur, når den ikke bruges til blomster.

Den æbleformede skulptur med den uimodståelige larve er KIMPOPs nyfortolkning af Kählers figurative univers gennem tiden. Skulpturen er et sødmefyldt og skævt nutidigt skulpturelt element, der fungerer både som en legende humoristisk afslutning på den store vase og som en unik keramisk skulptur i indretningen. 

I serien findes også håndmalede Poppery kopper i to størrelser: Begge bygget over et originalt Kählerdesign fra 1960'erne med en funktionelt-fremtrædende kant omkring koppens midte, hvor hånden naturligt kan gribe, og hvor den reaktive glasur løber ned over, hvilket bevirker, at kopperne får hvert deres unikke udtryk.

Foto: Kähler

Foto: Kähler

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Det smukt dækkede bord

Smukt design, funktionalitet, nye tendenser og spændende farver forenes på Det smukt dækkede bord. Her kan der dækkes op med rå keramik, pastelfarvede fine tallerkener og glas i genbrugsmateriale, for det handler om at skabe et personligt udtryk – i butikkerne og i boligen, hvor alt fra tallerkener og glas står med bestik og tekstiler og spændende designelementer som vaser, lysestager med mere, der kan stå som kronen på værket. Men med på det smukt dækkede bord hører også funktionelle og æstetiske serveringsfade, skåle og tilbehør.

Relateret indhold

22.05.2024Designbase.dk

FDB Møbler under svanens vinger

21.05.2024Designbase.dk

Frontrunners i den cirkulære omstilling

20.05.2024Designbase.dk

Frederiksberg Centret får ny livsstilsbutik

20.05.2024Designbase.dk

Eventyrlig indgang på årets Formex

16.05.2024Witt

Sponseret

iRobot stjæler showet: Få Swiftie Roomba-oplevelsen med hjem

16.05.2024Designbase.dk

Dansk kunsthåndværk og design styrker det grønne aftryk

15.05.2024Designbase.dk

Mød en af designbranchens verdensstjerner

14.05.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Smukke vaser i 100% genanvendt glas

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023