Light + Building viste fremtiden i Frankfurt

Byggedesign er i skarp udvikling. I dag handler det i høj grad om effektiv energiudnyttelse og bæredygtighed, hvilket var tydeligt på dette års Light + Building-messe

Foto: Pietro Sutera/Messe Frankfurt

Byggedesign er i skarp udvikling. I dag handler det i høj grad om effektiv energiudnyttelse og bæredygtighed, hvilket var tydeligt på dette års Light + Building-messe, der blev afholdt i Frankfurt am Main fra 3-8 marts 2024. 

I alt var 2169 udstillere fra 146 lande samlet for at fremvise branchernes allerfriskeste ideer for de mere end 151000 besøgende.

Fremtidens bygning er bæredygtig – og smart

Elektrificering og digitalisering af bygninger med henblik på at reducere udledninger var afgørende tematikker på årets messe. Her kunne besøgende opleve banebrydende løsninger fra dynamiske strømstyringssystemer til energilagringsløsninger, der afspejler en stadigt voksende fokus på decentraliserede energisystemer og e-mobilitetsinfrastruktur.

”Den entusiasme vi så på udstillernes messestande og generelt på messen afspejler industriens forpligtelse til at gå forrest i forhold til bæredygtighed og effektivitet i bygninger. Efterhånden som vi navigerer mod nye energikilder, øget effektivitet og at fremme bæredygtighed spiller Light + Building en central rolle i at forme vores bygningsmiljøers fremtid,” fortæller den tilfredse præsident og CEO for Messe Frankfurt Wolfgang Marzin i en pressemeddelelse.

Belysning som omdrejningspunkt

Belysning var messens stjerne med 65% af udstillerne dedikeret til sektoren. Der blev fremvist belysningsløsninger af højeste kaliber, der både skulle fremhæve inde- og uderum. 

LED-installationer var dominerende i forhold til deres energieffektivitet, men bestemt også for deres evne til nærmest usynlig integration i arkitektoniske elementer – og derved et eksempel på at funktionalitet og designæstetik kan følges ad. 

Producenterne havde prioriteret bæredygtighed både i de anvendte materialer og fremstillingen, og mange belysningsløsninger var designet med henblik på materialegenanvendelse efter endt livscyklus.

Interaktiv velgørenhed

På messens to første dage var Power Creator Days et samlingspunkt for udstillere og besøgende. Her mødtes branchernes ledende profiler til talks, podcasts og casestudier der havde bæredygtighed og innovation som overordnet tema. Derudover havde de besøgende mulighed for at cykle for velgørenhed: Seks fitnesscykler var stillet op og der blev sammenlagt cyklet i 1510 minutter. Sponsorerne af Power Creator Days konverterer minutterne til et beløb, der doneres til den tyske Leberecht Foundation. Messe Frankfurt fordobler beløbet og det endelige donationsbeløb annonceres på Light + Buildings sociale medier.

Næste udgave af Light + Building finder sted 8-13 marts 2026.

Læs mere om messen her.

IDL

Fotos:

  1. Foto:
  2. Foto:
  3. Foto: 

Foto: Jochen Günther/Messe Frankfurt

Foto: Petra Welzel/Messe Frankfurt

Relateret indhold

19.04.2024Designbase.dk

Virksomheder står alene med udfordrede lærlinge

19.04.2024Designbase.dk

Gratis klimarapportering er nu standard for store events i Bella Center

16.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Den populære og unikke Ania vase

15.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Smukke lanterner med karakter fra Villa Collection Denmark

15.04.2024Designbase.dk

Keramisk popkultur

11.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Indret med naturlig charme og godt håndværk

10.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Alt til forårsfrokosten fra Södahl

10.04.2024Designbase.dk

Fire makrotrends for de kommende år

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023