Møbelvirksomheden Ziito har fundet unik strategi

Ved at indgå samarbejde med Vejle og Fredericia Kommune, har Ziito sikret sig en unik supply strategi, som skal hjælpe virksomheden videre mod deres mål om mere bæredygtighed.

Jonas Oxholm, CEO hos Ziito..

Samarbejdet med Vejle og Fredericia Kommune kom i stand efter, at den fredericianske iværksættervirksomhed blev udvalgt blandt 120 europæiske virksomheder, til at modtage EU Horizon 2020 Funding.

Pengene skulle bruges til at sikre, at Ziito kunne blive mere bæredygtig og understøtte den cirkulære økonomi. Virksomhedens projekt omhandler materiale-indsamling, fra kommunale genbrugspladser.

“Vi lever og ånder for bæredygtighed og har gjort det lige siden vi stiftede Ziito tilbage i 2014. Vi forsøger konstant at optimere alle processer og især vores valg af materialer”, siger Daniel Oxholm, der er medstifter af Ziito.

Konceptet går i al sin enkelthed ud på at forvandle træ fra genbrugsplader, til nye møbler. Når træet bliver indleveret på genbrugspladsen, sker den første sortering. Hårdt træ kommer i en Ziito-container, som ugentligt bliver transporteret til virksomhedens værksted i Fredericia. Ved at upcycle træet, skal den pågældende kommune ikke betale for bortskaffelsen og træet kan få nyt liv i Ziitos produktion.

“Før man springer ud i et projekt som det her, skal man gøre sig klart at det har visse omkostninger. Det kræver meget dialog med kommunerne og en del papirarbejde. Det stiller også meget større håndteringskrav til vores lagerpersonel, da alt træet skal forarbejdes før det kan indgå i vores produktion. Det er dog omkostninger vi er klar til at betale, for vi tror på at projektet er et stort skridt for Ziito i en endnu mere bæredygtig retning”, udtaler medstifteren.

- HCL

Relateret indhold

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

16.02.2024Brix Design A/S

Sponseret

Brix Design skinner på Ambiente

16.02.2024Designbase.dk

Nu kan polyester genanvendes

16.02.2024Designbase.dk

Direktørskifte i Brdr. Krüger

15.02.2024Designbase.dk

Har du firmabil: Pas på skattesmæk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023