Maison&Objet i Paris: Design og livsstil på globalt plan

Design-, dekorations- og livsstilsmarkederne samles i Paris under Maison&Objet. Fra de fineste franske kunsthåndværkere til de største internationale brands inden for luksus og design.

Fra Maison&Objet trenden..

2.978 udstillere fra 59 lande og med godt 700 nye navne deltog i Maison&Objet i Paris i januar, og således er messen blandt de førende, når det gælder fremtidens trends.

Ud over de traditionelle spillere på markedet, var messen også gæstet af indretningsarkitekter, designere, stylister og indkøbere fra hotel- og restaurationsbranchen.

Blandt de gode nyheder er, at de franske besøgende er tilbage, således var der 4 procent flere besøgende fra Frankrig denne gang.  Modsat var der otte procent færre internationale indkøbere, hvilket arrangørerne havde forventet efter terrorangrebene i Paris i november. Dog var det samlede fald i antallet af udenlandske indkøbere ikke så stort, som man havde frygtet, takket være øgede besøgstal fra bl.a. Belgien, Holland og Spanien.

På negativ-siden sås et fald på hele 26 procent i antallet af japanske indkøbere.

François Bernard om trenden
Wild var dette års trendtema på Maison&Objet og blandt de designere, der stod bag trenden, var François Bernard.

“Det gælder modsætningerne mellem det bløde og det rå”, siger han om trenden.

Temaet Wild bringer også tankerne hen på vildskaben, på frygten for det ukendte og på grænser, der kan rykkes. Det gælder det sofistikerede ved det naturlige, og det gælder den energi, der ligger i det utæmmede, og som giver grobund for fantasien. ”Wild” trækker os ud af vores ”comfortzone”.

”I designsammenhæng handler ”Wild” om at fange stemningen fra de dybe skove, men det gælder også det urbane vildnis, der findes i byerne samt i de arkitektoniske landskaber”, forklarer François Bernard.

Og han fortæller videre:

”Formerne er rå, og farverne spænder fra de gule og grønne til grøn-blå, khaki, jordagtig brun, rust, antrasit og brændt orange. Texturerne er vigtige. Stribede effekter er vigtige, tapeter vender tilbage og lange frynser af uld og bomuld afløser pelsen”.

Næste Maison&Objet Paris finder sted fra 2.-6. september 2016.

Relateret indhold

05.03.2024Designbase.dk

Har du styr på forbrugernes fortrydelsesret?

05.03.2024Designbase.dk

Handelserhvervet har stor betydning for dansk økonomi

05.03.2024Designbase.dk

Handelserhvervet har stor betydning for dansk økonomi

04.03.2024Designbase.dk

Hold øje med den franske anti-waste lov

04.03.2024Designbase.dk

Iittala løfter sløret for nyt logo og skrifttype

01.03.2024Designbase.dk

Kontantforbudsgrænsen nedsættes til 15.000 kr. fra i dag

27.02.2024Designbase.dk

E-handelsanalysen 2023: Omsætningen i dansk e-handel vokser

26.02.2024Designbase.dk

Zalando fjerner vildledende bæredygtighedsikoner

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023