Mette Ditmer tager kampen op mod Jysk

Mette Ditmer Design har lagt sag an imod JYSK for kopiering af fire produktserier.

 ”Vi mener, at det er utroligt vigtigt for den danske designbranche, at der slås meget hårdt ned på de store discount-giganter, der til stadighed udnytter de mindre designvirksomheder og lukrerer på deres ideer, deres lange og dyre produktudvikling, markedsføring og ikke mindst: deres brandværdi. BARE FORDI DE KAN, og fordi det som hovedregel ikke har konsekvenser for dem”. Sådan lyder det fra Mette Ditmer, der i samarbejde med advokat Johan Løje, der også førte kopisagen for Anne Black imod Netto, nu tager kampen op imod Jysk.

Mette Ditmer fortsætter: ”Desværre kræver det rigtigt mange ressourcer at gå op imod giganterne, så for det meste går det ustraffet hen, når de krænker andres rettigheder. De har jo, i forhold til mindre virksomheder som vores, uanede økonomiske ressourcer til at trække en sag i langdrag. Dertil kommer, at de har deres egne interne jurister. Vi andre skal bruge både tid og penge, som vi ikke har i overflod af, til at forsvare vores rettigheder og vores overlevelse som design-brands”.

Mette Ditmer forklarer, at Mette Ditmer Design bruger lang tid på branding, design, produkt- og konceptudvikling samt ikke mindst på kvalitetssikring; elementer, som tilsammen udgør kernen i virksomheden, men som naturligvis koster. ”Derfor gør det ekstra ondt, når giganter som JYSK vælger ikke selv at designe, men i stedet at kopiere – ikke bare vores produkter, men også vores markedsføring i forhold til måden at præsentere produkterne på miljøfotos på. Dette betyder jo, at forbrugere kan tage fejl af produkterne. Det er ekstra beklageligt for os, idet kvaliteten på JYSK produkterne ligger meget langt under vores. Det udvander samtidig vores design-serier, hele vores konceptuelle kollektion og vores brandværdi”.

JYSK har de omtalte produkter til salg i minimum 28 lande, på landenes webshops og i en lang række af deres butikker. ”Derfor er det en meget alvorlig sag for os, for vores omsætning er baseret lige så meget på eksport som på salget i Danmark”, slutter Mette Ditmer.

I nedenstående PDF fra Mette Ditmer kan man se eksempler på lighederne mellem Mette Ditmers produkter og Jysk produkter.

Relateret indhold

17.06.2024Designbase.dk

Formland Speak Up: Inspiration og vidensdeling

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Designbase.dk

Antallet af konkurser i Danmark faldende

17.06.2024Designbase.dk

Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

07.06.2024Designbase.dk

Danskerne er vilde med DTC-salg

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023