Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

Danmarks stærkeste socialt ansvarlige virksomheder skal frem i lyset. Til november uddeles Cabis CSR People Prize 2024. Jagten på de virksomheder, der fortjener en nominering, er nu gået i gang

De virksomheder, der tager et stort socialt ansvar, fortjener at blive fejret. Det gør videnshuset Cabi med uddelingen af ”CSR People Prize 2024”. Foto: Cabi

I dag er det at tage et socialt ansvar blevet en central del af forretningen hos flere og flere virksomheder. Og dem, der er bedst til at tage et socialt ansvar, fortjener at blive hyldet. Det gør videnshuset Cabi ved at uddele ”CSR People Prize”, der med mere end 20 år på bagen er en af de mest veletablerede og prestigefyldte CSR-priser i Danmark.

Prisen går til virksomheder, der gennem socialt ansvar viser, at de forebygger, at medarbejdere må stoppe, fx på grund af sygdom eller nedslidning og med succes ansætter mennesker, som har udfordringer, der gør det svært at komme ind på arbejdsmarkedet, fx på grund af handicap eller en psykisk lidelse.

Mette Rønnau, direktør i Cabi og formand for juryen bag CSR People Prize, fortæller om baggrunden for prisuddelingen:

”Vores erfaring er, at dygtige erhvervsledere lader sig inspirere af, hvad andre stærke erhvervsleder fortæller. Derfor er det vigtigt, at få dem, der har succes med at gøre social ansvarlighed til en naturlig del af forretningen, bragt frem i lyset. Det gør vi med uddelingen af CSR People Prize, så de gode historier kommer til at tjene til inspiration for flere.”

Hylder store, små og unge


CSR People Prize 2024 uddeles inden for tre forskellige kategorier, og både private og offentlige virksomheder fra hele landet kan komme i betragtning.

De tre kategorier er:

  • Virksomhed med op til 250 ansatte
  • Virksomhed md flere end 250 ansatte
  • Virksomheder, der udmærker sig ved at gøre en forskel for unge medarbejdere.

”Vi ved, at virksomheder i alle størrelser gør en stor indsats for at tænke socialt ansvarligt. Det kan dog være svært at sammenligne indsatserne fra stor koncern og en mindre håndværksvirksomhed, så derfor har vi en kategori for både store og små virksomheder,” siger Mette Rønnau og fortsætter:       

”Lige nu er der desværre alt for mange unge mellem 15 og 24 år, der hverken er i job eller uddannelse. De er potentielt i fare for at havne som udsatte voksne, hvis de ikke kommer i job eller uddannelse. Når de unge skal have en fod ind på arbejdspladserne, spiller virksomhederne en helt central rolle. Og den virksomhed, der er bedst til at få unge med ombord, hylder vi også med en pris.”

Fortjener din virksomhed en nominering?
Indstillingen til CSR People Prize 2024 er nu åben, og alle kan indstille deres egen virksomhed og/eller anbefale en virksomhed at indstille sig til prisen.

Indstillingen løber frem til og med onsdag 21. august 2024. Priserne uddeles i starten af november ved et større arrangement i København.

Du kan læse mere og indstille din virksomhed HER

Du kan også anbefale en anden virksomhed at indstille sig HER

Relateret indhold

19.07.2024Designbase.dk

Future on Stage på Maison&Objet

19.07.2024Designbase.dk

Mater fortsætter den grønne rejse

15.07.2024Designbase.dk

Markant færre unge frem mod 2040

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

10.07.2024Designbase.dk

Hver 3. elev stopper indenfor 5 år

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023