Ny webportal booster dansk design i Japan

Den danske ambassade i Japan har sammen med 12 danske designbrands skabt en ny webportal, der skal guide flere japanere ind i deres butikker.

Japan er et vigtigt eksportmarked, når det kommer til dansk design. Japanerne er nemlig – ligesom danskerne – vilde med rene linjer og eksklusive materialer, skriver børsen.dk.

"Der findes næppe noget andet land i verden, hvor dansk design er mere værdsat end i Japan. Japanerne er virkelig i stand til at værdsætte den kvalitet og den historie, der kendetegner vores design. Det gælder både de klassiske designere og så sandelig også de nye, der står på skuldrene af de gamle", siger Carsten Damsgaard, Danmarks ambassadør i Japan, til børsen.dk.

Derfor har ambassaden også sat stort ind for at promovere dansk design i Japan ved hjælp af en digital platform. Platformen, der har fået navnet "Denmark Design", skal lede de japanske kunder ind i de danske design-butikker.

"Det centrale element i "Denmark Design"-platformen er Google Maps og Google Streetview, så det bliver nemt for folk at finde de fysiske butikker. For at gøre denne platform mere attraktiv har vi inkluderet en blog, hvor vi hele tiden vil levere seneste nyt om dansk design, fortælle om events og ligeledes invitere japanske designfolk ind som gæstebloggere", siger Kasper Hansen, der er teamleder for medier og marketing på ambassaden i Tokyo, til børsen.dk.

Stor opbakning

Ifølge ham er det en vigtig indikator, at 12 danske brands har bakket op om ideen.

"Det er meget sjældent, at vi kan samle så mange af de danske designbrands under samme banner. For mig understreger det, hvor stort et potentiale de ser i "Denmark Design"-projektet".

Den japanske udgave af Elle Decor har også bidt mærke i dansk design. I magasinets juli-udgave udgjorde dansk design et tema på ikke mindre end 70 sider. Og magasinet var også med, da den nye danske webportal "Denmark Design" blev søsat i Tokyo.

Blandt de 12 danske brands, der er med i den nye portal, er Fritz Hansen, Royal Copenhagen, Morsø og Stelton.

Relateret indhold

22.05.2024Designbase.dk

FDB Møbler under svanens vinger

21.05.2024Designbase.dk

Frontrunners i den cirkulære omstilling

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

09.05.2024Designbase.dk

Søg kapital til din virksomhed

09.05.2024Designbase.dk

Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

08.05.2024Designbase.dk

Affaldssortering: Hvem har ansvaret i butikken

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023