Nytænkende rengøring

Simple Goods er en nystartet dansk virksomhed. Kvinden bag er Lene Egly, der har udviklet et rengøringsmiddel version 2.0 baseret på probiotika. Det er effektivt, holder overfladen ren i flere dage, det er 100 procent nedbrydeligt og naturligt – og så sælges det i design- og livsstilsbutikker.

”Man dækker en overflade med milliarder af gode bakterier, der ”spiser” de dårlige bakterier og overtager overfladen, så der ikke er plads til dårlige bakterier”. Sådan forklarer Lene Egly kort funktionen bag probiotika, der danner grundlaget for de nye rengøringsprodukter, Simple Goods, som hun lancerede på Formland i august. Samtidig er probiotikaen 100 procent naturlig og 100 procent nedbrydelig”.


Siden Formland er det gået rigtig stærkt for den danske virksomhed, der har til huse i Vejle. Lene startede op med sin mand, Christian Egly, der er salgsagent for Walnut Street, og som derigennem har haft kontakt til branchen igennem mange år. Det har blandt andet været medvirkende til, at man allerede nu har fået opbygget en kundebase på godt 300 kunder i 12 lande. I Danmark findes Simple Goods i butikker fra Skagen til Haderslev. Dog med flest forhandlere på Sjælland.

Lene fortæller, at hun fostrede idéen om at lancere et rengøringskoncept for godt tre år siden. ”Jeg talte med et væld af producenter. Jeg vidste, mit produkt skulle være naturligt og nedbrydeligt, og langt om længe fandt jeg probiotika, der blandt andet bliver brugt til at rengøre overflader på mejerier. Så det, tænkte jeg, måtte kunne bruges i hjemmet. Efter mere søgen fandt jeg en lille producent i Luxemborg, der blandt andet samarbejder med universitetet i Luxemborg om brugen af probiotika som en ny måde at gøre rent på”, fortæller Lene.
Hun forklarer passioneret, at hun ser probiotika som en ny måde at gøre tingene på. ”Desinficerer man med konventionelle rengøringsmidler, vil der efter få minutter være dårlige bakterier på overfladen igen. Men probiotika holdes overfladen ren i op til tre til fem dage”.
Hun fortæller videre, at mennesker, der bruger Simple Goods produkterne, får en aha-oplevelse i forhold til funktionen, og at de fleste af produkterne har miljøvenlige certificeringer som Ecocert, Indoor Air-Controlled og Fair Trade, ligesom emballagen også er fremstillet af 100 procent genbrugt plast og er 100 procent genanvendelig.


Faktisk, fortæller Lene, at emballage af 100 procent genbrugt plast også udgjorde et problem, ”Jeg havde besluttet mig for, at emballagen skulle være af 100 procent genbrugsplast, men det er ret vanskeligt at få fat på, og da emballagen samtidig skulle være brun, fordi produktet ikke tåler sollys, brugte jeg meget tid på det”, lyder det fra Lene.
Men hun fik det, som hun ville have det, og det er i høj grad blevet anerkendt af det fornemme salg, Simple Goods har haft af produkterne siden lanceringen i august.

Rengøringsartikler i livsstilsbutikker
Lene går ikke efter de traditionelle afsætningskanaler for rengøringsmidler. Tværtimod. Hun mener, Simple Goods skal sælges i livsstilsbutikker, hvor de kan tilføre butikken et nyt produktsegment og et mersalg.
”I Tyskland er vores forhandlere Beauty Stores og parfumerier. I Danmark er det design- og livsstilsbutikker. For vi mener, at netop her kommer kunder med en anden indgangsvinkel – også til rengøringsprodukter – og som gerne vil betale lidt mere for et naturligt produkt”.
Lene tror på, at man ved at have en historie at fortælle, rammer de kunder, der er interesserede i produktet.
”Man kunne sagtens fremstille et billigere produkt. Du kan faktisk købe rengøringsmidler til 20 kroner i supermarkedet, men de indeholder ofte over 90% procent vand. men de er indeholder også 99,9 procent vand. Vi vil selvfølgelig gerne have Simple Goods bredt ud, men vi vil også være selektive med, hvor produkterne skal ligge henne. Og de skal ikke ligge i supermarkederne”.
Også i corona-tiden er der blevet solgt mange rengøringsmidler, og selv om Simple Goods selvfølgelig har mærket, at de fysiske butikker har været lukket, har internetbutikkerne haft et stort salg.


ReSea x Simple Goods
Lige fra første færd har Lene søgt efter et projekt, Simple Goods har kunnet støtte, og nu har hun fundet det. ReSea, der går til kamp mod plastik forurening i verdenshavene.
ReSea Project er en dansk organisation med en dedikeret målsætning og mission om at fjerne affald fra havene, samt at skabe opmærksomhed på ordentlig affaldshåndtering og genbrug af plastik.
ReSea Project bidrager til skabelsen af en cirkulær, bæredygtig økonomi i Indonesien. Projektet involverer det lokale indonesiske samfund, der herved selv er med til at løse de miljømæssige og sociale udfordringer som de står overfor. ReSea skaber jobs for de lokale fiskere og forbedrer levestandarden for alle i samfundet, samtidig med, at det bidrager til at få indsamlet og genbrugt plastik fra havene omkring. En mission: Et plastikfrit hav.


Gennem ReSea Project har Simple Goods forpligtet sig til at indsamle det, der svarer til fire plastikposer for hvert solgt rengøringsprodukt.
”Gennem ReSea Project er vi med til at gøre en konkret og målbar forskel for at få mindsket de store mængder af plastik, der flyder i verdenshavene. Samtidig forbedrer ReSea levevilkårene for familierne og de små lokalsamfund der døjer med følgerne af den massive plastisk forurening”, lyder det fra Lene.


Tilstedeværelsen af projekter som ReSea Project hjælper også med at skabe opmærksomhed omkring problemet med plast i naturen, sammen kan vi fremadrettet hindre plast i at ende i naturen. Man kan i øvrigt følge kampen med at tackle plastikkrisen i havet på #ReSeaMovement.


En fin omsætningshastighed i butikkerne
Fra begyndelsen har det været Lenes plan at have en god, bred kollektion, så butikkerne kan få en omsætningshastighed på Simple Goods. Det betyder, at serien omfatter rengøringsmidler, opvaskemiddel, håndsprit, håndcreme med videre.
I foråret kommer de flydende rengøringsmidler i en-liter refills, så man kan genbruge pumpen, og der arbejdes på at etablere refill-stationer og flasker i glas, så kunderne kan komme ind i butikkerne for at få genopfyldt flaskerne, og dermed spares plast.
Men Lene er også åben for andre muligheder. Eksempelvis en dyrelinje med en tekstilspary til hundekurven er oplagt, fordi probiotikaen spiser den afføring fra husstøvmider, der giver allergi. Derfor er det i øvrigt også rigtig godt at spraye sit sengetøj med, hvis man har allergier.


Rengøring lå ikke i kortene
”Det lå ikke i kortene, at jeg skulle arbejde med rengøringsmidler”, siger Lene med et smil, men nu, hvor det er en realitet, fortæller hun også, at det er helt vildt, hvad der ligger af muligheder i probiotikaen i forhold til blandt andet rengøring på hospitaler, i venteværelser og meget mere.
”Det er meget vigtigt for mig, at det er biologisk nedbrydeligt, og indgår i den naturlige cyklus”, siger hun, og det er åbenbart også vigtigt for rigtig mange andre mennesker, for virksomheden udvikler sig positivt, og man har fået en stor positiv respons – så stort, at man kæmper med at følge med.
”Lige nu sætter vi fokus på Danmark og det øvrige Skandinavien. Vi har en agent i Norge og vi søger en distributør i Sverige”, slutter Lene.

Relateret indhold

18.05.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Her skabes drømme

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

09.05.2024Designbase.dk

Søg kapital til din virksomhed

09.05.2024Designbase.dk

Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

08.05.2024Designbase.dk

Affaldssortering: Hvem har ansvaret i butikken

08.05.2024Designbase.dk

Mere lovgivning for nethandel unødvendig

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023