Nyt ledelsesteam i Rosendahl Design Group

Henrik Rosendahl overlader den daglige ledelse til virksomhedens CFO gennem 9 år, Lisbeth Dau, og samtidig indtræder Kaja Wiegand Møller som ny forperson i bestyrelsen. Den nye ledelse skal bidrage til at sikre innovation, bæredygtig vækst og finansiel stabilitet efter et hårdt år

Foto: Rosendahl Design Group

2023 har været et udfordrende og lærerigt år for Rosendahl Design Group. Høj inflation og stigende renter har lagt en dæmper på forbruget, og kampen for at nedbringe høje varelagre har fyldt meget i branchen. Samtidig har uroen i verden påvirket bl.a. valutakurser, råvarepriser og fragtrater og dermed medført stigende omkostninger. Det stiller nye krav til virksomhedens omstillingsevne og drift.

”Den seneste periode har været udfordrende, men har samtidig skærpet min bevidsthed om, hvad virksomheden har behov for og hvad der kræves for, at vi igen kan skabe stærke resultater og sikre vores ikoniske brands. Vi har lært meget, og vi er klar til at handle på det”, siger Henrik Rosendahl.

Lisbeth Dau, ny CEO i Rosendahl Design Group. Foto: Stine Heilmann

At 2023 har været et usædvanlig hårdt år for Rosendahl Design Group fremgår af virksomhedens årsregnskab, der viser et minus på 17 mio. kroner. I samarbejde med ledelse og bestyrelse har Henrik Rosendahl derfor brugt 2023 til en tilbundsgående analyse af bl.a. organisation, indkøb, lagerstyring og kapitalstruktur, og har igangsat en række initiativer, som skal sikre, at virksomheden nu står bedre rustet til de konjunktursvingninger, der er et vilkår for branchen i disse år.

Analysen har samtidig afdækket hvilke ledelseskompetencer, der fremadrettet er behov for. Med et ønske om fortsat fokus på finansiel stabilitet men også på øget brandudvikling, har Henrik Rosendahl valgt at indsætte ny CEO og en ny forperson for bestyrelsen.

"Kompetencerne hos ny CEO, Lisbeth Dau, og ny forperson, Kaja Wiegand Møller, supplerer hinanden på bedste vis”, siger Henrik Rosendahl.

”Lisbeth Dau har en sikker hånd på rattet. Hun er en erfaren leder med dyb indsigt i og forståelse for virksomheden og branchen. Vi har haft et tæt og frugtbart samarbejde gennem mange år, og Lisbeth Dau har bidraget væsentligt til virksomhedens stærke resultater gennem tiden. Kaja Wiegand Møller kan med sin mangeårige erfaring fra andre designvirksomheder og kvalitetsbrands bidrage til at styrke den strategiske udvikling af vores 8 brands og af virksomheden.”

Kaja Wiegand Møller har topledelseserfaring fra andre design- og produktionsvirksomheder, bl.a. Fredericia Furniture, Georg Jensen og IC Companys, ligesom hun er forperson i og medlem af en række bestyrelser. Hun afløser Jimmi King Mortensen, der i sine tre år på posten sammen med den øvrige bestyrelse har haft fokus på at forbedre virksomhedens efficiens og finansielle struktur.

”Jeg brænder for dansk design og håber at kunne bidrage til at udnytte potentialet for virksomhedens stærke brands - også udenfor nærmarkederne. Desuden deler jeg ledelsens holdning til, hvad det kræver at drive en god og sund forretning, og jeg ser frem til samarbejdet med Lisbeth Dau og med bestyrelsen”, siger Kaja Wiegand Møller.

Henrik Rosendahl vil fremover rette sit fokus mod virksomhedens kreative udvikling og vil i en nyoprettet stilling som Chief Innovation Officer fungere som aktiv sparringspartner for virksomhedens kreative teams, og vil bidrage til bl.a. den strategiske udvikling af brands samt innovative produkter og løsninger. På den måde vil han fortsat være garant for designvirksomhedens DNA, værdier og historie.

Henrik Rosendahl træder selv ind som næstforperson i bestyrelsen, og vil i den kapacitet også fremover bidrage aktivt til virksomhedens strategiske udvikling. 

"Jeg vil gerne takke de afgående bestyrelsesmedlemmer for deres indsats for Rosendahl Design Group og byde velkommen til ny forperson, Kaja Wiegand Møller, og nyt bestyrelsesmedlem, Allan Auning-Hansen," siger Henrik Rosendahl.

Lisbeth Dau ser frem til at indtage sin nye rolle som CEO i virksomheden. Vækst og udvikling af både brands, markeder og organisation står højt på agendaen. Hun har af flere omgange medvirket til at drive succesfulde transformationer og turnarounds, og hun vil også fortsat have fokus på profitabel vækst, udvikling af organisationen og på at sikre finansiel stabilitet også i vanskelige tider.

”Bundlinjen i 2023 er ikke tilfredsstillende. Men vi er i gang med at gennemføre en række ændringer, som vi fremover vil se resultatet af. Vi har klaret os rigtig godt gennem årtier, og jeg er overbevist om, at vi med vores stærke brands og som samlet team kan løfte Rosendahl Design Group godt ind i fremtiden. Jeg kender mine kolleger og ved, hvad vi kan præstere, når vi kombinerer handlekraft, kreativitet og købmandskab. Og det er vigtigt for mig, at vores designs fortsat kan udvikles så de bliver ved med at være relevante og skabe betydning. Jeg ser meget frem til opgaven og min nye rolle som CEO," siger Lisbeth Dau.

Profiler:

Lisbeth Dau: Med 9 års erfaring fra Rosendahl Design Group har Lisbeth Dau et dybt kendskab til virksomheden, til kunder, leverandører og organisationens kompetencer, og hun har en bred opbakning i såvel organisation som bestyrelse. Lisbeth Dau har været en nøglespiller i at lægge den strategiske plan, og ved hvad der skal til for at indfri målene.

Lisbeth Dau har været en af drivkræfterne bag Rosendahl Design Groups B Corp certificering, som forpligter virksomheden til at opfylde en række høje standarder for gennemsigtighed, ansvarlighed og social og miljømæssig ydeevne. Målet er at føre danske designtraditioner ansvarligt ind i fremtiden.

Lisbeth Dau har tidligere været CFO hos Day Birger et Mikkelsen, Løgismose Meyers A/S, Fazer og Dyrberg/Kern og har desuden bestyrelsesposter i Dymak A/S og Peter Justesen A/S.

Kaja Wiegand Møller: Kaja Wiegand Møller er i dag næstforperson i bestyrelsen i Fredericia Furniture A/S, en familieejet virksomhed, hvor hun i en længere årrække har været CEO. Kaja Wiegand Møller er desuden forperson i bestyrelsen for Garde Hvalsø A/S og bestyrelsen for GH Form A/S samt medlem af bestyrelsen for Ege Carpets A/S.

Kaja Wiegand Møller har haft centrale ledelsesroller i en række designvirksomheder, heriblandt Georg Jensen A/S, IC Companys A/S, Ilva og Magasin.

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

14.06.2024Designbase.dk

Formland: Et oplevelsesunivers og en inspirationskilde

13.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: ELEMENTS OF NORMANN

12.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Bredgade er stadig Bredgade

12.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Common Ground Symposium x Ikea

12.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign skudt i gang

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023