Optakt til Oslo Design Fair

Messen løber som planlagt af stablen 26.-28. August 2020 i Lillestrøm. ”Dette års arrangement bliver måske det vigtigste nogensinde, fordi vi nu i bogstaveligste forstand kan være med til at redde arbejdspladser i hele landet," siger Liv Kindem, kommerciel direktør for Norsk Messe.

I august planlægges messen efter alle kunstens regler. Foto: Oslo Design Fair. .

"Vi ser frem mod Oslo Design Fair i august og vi ved, at de fleste udstillere planlægger at komme som sædvanligt. Vi samarbejder selvfølgelig med myndighederne om at skabte et sikkert arrangement for alle udstillere og gæster, for i sidste ende ønsker vi både at støtte op om sundheden, og at redde arbejdspladser”, forklarer Liv Kindem.

Norges Varemesse, der ejer Oslo DesignFair, har været partner for social udvikling og handel i 100 år.  Intet er vigtigere end liv og sundhed.

"Vi vil gerne gøre det helt klart, at det kun er relevant at gennemføre Oslo Design Fair, så længe vi har myndighederne med på holdet, og de signaler, vi har modtaget indtil nu, er positive". 

Hvad med udstillinger, foredrag og programmet generelt?

"Impossible Possible"-temaet, som vi startede på I januar, fortsætter. Men med de nuværende infektionskontrolregler kan vi desværre ikke arrangere et professionelt foredragsprogram. Derfor er det aflyst. Der bliver heller ikke en trendudstilling i august".

Hvad kan du fortælle mig om udstillerne?

"Lige nu har vi et stort antal udstillere, og de kan helt frem til 19. juni melde fra uden nogen form for finansiel forpligtelse. Derfor er der ingen grund til at gå ud med endelige tal før efter 19. juni".

Sikkerhedstaktik mod corona

Syge gæster, besøgende og personale skal blive hjemme.

Gæster, besøgende og personale, der bliver syge, mens de er til stede, bør tage hjem  hurtigst muligt.

Ingen fysisk billetsalg ved indgangen. Alle besøgende skal købe billetter online på forhånd.

Sender oplysninger om infektionskontrolforanstaltninger til alle registrerede gæster og udstillere forud for arrangementet.

Tilskynd besøgende til hyppig håndvask/hånddesinfektion ved ankomsten.

Åbn alle indgangsdøre, så der er færre kontaktpunkter.

Afstandsmarkering i mulige køområder.

Øget hyppighed af rengøring på overflader og berøringspunkter.

Hånddesinfektion skal være tilgængeligt i centrale rum.

I restauranterne skal der være en meter mellem bordene

Det er ikke tilladt at sælge mad fra boder

Plakater med en anbefaling om at undgå kødannelse.

Begræns antallet af besøgende på standene.

Max. fem personer pr. bord i restauranterne.

Øget sikkerhed for at sikre overholdelse af retningslinjerne.

God træning af alle medarbejdere i alle infektionskontrolrutiner. Ud over træning skal rutinerne hænges på relevante steder.

Navneliste over medarbejdere, udstillere, deltagere, til potentiel senere infektionssporing.

God træning af medarbejdere i rutinerne.

Oplysninger om besøgende og udstillere opbevares i to uger til brug for en eventuel smittesporing. Smittesporing sker i samarbejde med kommunens overordnede.

Hvilke forventninger har du til besøgende?

"Det er meget svært at gætte om, hvor mange der kommer. Vi har for nylig lavet en undersøgelse blandt besøgende fra de seneste messer, og 80% af de indkøbere siger, at de planlægger at besøge messen i august".

Hvordan er stemningen i branchen?

"Denne branche såvel som næsten alle andre brancher lever i en vanskelig tid med stor usikkerhed, og mange oplever en stor nedgang i salget. Men de er positive i forhold til at vi arrangerer Oslo Design Fair i august, så de kan komme igang med salget igen".

Hvad synes du om vigtigheden af at bevare en sådan masse?

"Vi føler, det er vigtigt, at vi hjælper med at få hjulene op at køre igen og lette handlen mellem udstillere og købere. Oslo Design Fair er design- og indretningsbranchens vigtigste mødested, og vi har i 36 år bidraget til øget handel mellem producenter, købere og butikker. Dette års arrangement kan måske være det vigtigste nogensinde, fordi vi kan være med til at redde arbejdspladser i hele landet".

Har du andet på hjerte?

"Vi har 40.000 kvadratmeter til rådighed, så vi mener, at vi bør kunne gennemføre en messe som Oslo Design Fair med de nuværende regler for infektionskontrol.

Desuden åbner samfundet mere og mere, så meget kan ændre sig inden udgangen af august. Fredag den 15. maj 2015 offentliggjorde regeringen de glædelige oplysninger om, at regeringen fra 1. juni vil tillade arbejdsrejser mellem de skandinaviske lande. Det betyder, at danske og svenske udstillere kan deltage i arrangementet til august".

Hvad med den økonomiske risiko for udstillerne?

"Det er helt risikofrit for udstillere at tilmelde sig dette års Oslo Design Fair. Hvis situationen ændrer sig, fordi vi selv eller myndighederne stadig ikke mener, at det vil være hensigtsmæssigt at gennemføre arrangementet, vil Norges Varemesse refundere standardgebyret, og frem til 19. juni medfører en tilmelding ingen økonomiske forpligtelser overhovedet", slutter Liv Kindem.

Relateret indhold

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

16.02.2024Brix Design A/S

Sponseret

Brix Design skinner på Ambiente

16.02.2024Designbase.dk

Nu kan polyester genanvendes

16.02.2024Designbase.dk

Direktørskifte i Brdr. Krüger

15.02.2024Designbase.dk

Har du firmabil: Pas på skattesmæk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023