Optakt til Oslo Design Fair

Messen løber som planlagt af stablen 26.-28. August 2020 i Lillestrøm. ”Dette års arrangement bliver måske det vigtigste nogensinde, fordi vi nu i bogstaveligste forstand kan være med til at redde arbejdspladser i hele landet," siger Liv Kindem, kommerciel direktør for Norsk Messe.

I august planlægges messen efter alle kunstens regler. Foto: Oslo Design Fair. .

"Vi ser frem mod Oslo Design Fair i august og vi ved, at de fleste udstillere planlægger at komme som sædvanligt. Vi samarbejder selvfølgelig med myndighederne om at skabte et sikkert arrangement for alle udstillere og gæster, for i sidste ende ønsker vi både at støtte op om sundheden, og at redde arbejdspladser”, forklarer Liv Kindem.

Norges Varemesse, der ejer Oslo DesignFair, har været partner for social udvikling og handel i 100 år.  Intet er vigtigere end liv og sundhed.

"Vi vil gerne gøre det helt klart, at det kun er relevant at gennemføre Oslo Design Fair, så længe vi har myndighederne med på holdet, og de signaler, vi har modtaget indtil nu, er positive". 

Hvad med udstillinger, foredrag og programmet generelt?

"Impossible Possible"-temaet, som vi startede på I januar, fortsætter. Men med de nuværende infektionskontrolregler kan vi desværre ikke arrangere et professionelt foredragsprogram. Derfor er det aflyst. Der bliver heller ikke en trendudstilling i august".

Hvad kan du fortælle mig om udstillerne?

"Lige nu har vi et stort antal udstillere, og de kan helt frem til 19. juni melde fra uden nogen form for finansiel forpligtelse. Derfor er der ingen grund til at gå ud med endelige tal før efter 19. juni".

Sikkerhedstaktik mod corona

Syge gæster, besøgende og personale skal blive hjemme.

Gæster, besøgende og personale, der bliver syge, mens de er til stede, bør tage hjem  hurtigst muligt.

Ingen fysisk billetsalg ved indgangen. Alle besøgende skal købe billetter online på forhånd.

Sender oplysninger om infektionskontrolforanstaltninger til alle registrerede gæster og udstillere forud for arrangementet.

Tilskynd besøgende til hyppig håndvask/hånddesinfektion ved ankomsten.

Åbn alle indgangsdøre, så der er færre kontaktpunkter.

Afstandsmarkering i mulige køområder.

Øget hyppighed af rengøring på overflader og berøringspunkter.

Hånddesinfektion skal være tilgængeligt i centrale rum.

I restauranterne skal der være en meter mellem bordene

Det er ikke tilladt at sælge mad fra boder

Plakater med en anbefaling om at undgå kødannelse.

Begræns antallet af besøgende på standene.

Max. fem personer pr. bord i restauranterne.

Øget sikkerhed for at sikre overholdelse af retningslinjerne.

God træning af alle medarbejdere i alle infektionskontrolrutiner. Ud over træning skal rutinerne hænges på relevante steder.

Navneliste over medarbejdere, udstillere, deltagere, til potentiel senere infektionssporing.

God træning af medarbejdere i rutinerne.

Oplysninger om besøgende og udstillere opbevares i to uger til brug for en eventuel smittesporing. Smittesporing sker i samarbejde med kommunens overordnede.

Hvilke forventninger har du til besøgende?

"Det er meget svært at gætte om, hvor mange der kommer. Vi har for nylig lavet en undersøgelse blandt besøgende fra de seneste messer, og 80% af de indkøbere siger, at de planlægger at besøge messen i august".

Hvordan er stemningen i branchen?

"Denne branche såvel som næsten alle andre brancher lever i en vanskelig tid med stor usikkerhed, og mange oplever en stor nedgang i salget. Men de er positive i forhold til at vi arrangerer Oslo Design Fair i august, så de kan komme igang med salget igen".

Hvad synes du om vigtigheden af at bevare en sådan masse?

"Vi føler, det er vigtigt, at vi hjælper med at få hjulene op at køre igen og lette handlen mellem udstillere og købere. Oslo Design Fair er design- og indretningsbranchens vigtigste mødested, og vi har i 36 år bidraget til øget handel mellem producenter, købere og butikker. Dette års arrangement kan måske være det vigtigste nogensinde, fordi vi kan være med til at redde arbejdspladser i hele landet".

Har du andet på hjerte?

"Vi har 40.000 kvadratmeter til rådighed, så vi mener, at vi bør kunne gennemføre en messe som Oslo Design Fair med de nuværende regler for infektionskontrol.

Desuden åbner samfundet mere og mere, så meget kan ændre sig inden udgangen af august. Fredag den 15. maj 2015 offentliggjorde regeringen de glædelige oplysninger om, at regeringen fra 1. juni vil tillade arbejdsrejser mellem de skandinaviske lande. Det betyder, at danske og svenske udstillere kan deltage i arrangementet til august".

Hvad med den økonomiske risiko for udstillerne?

"Det er helt risikofrit for udstillere at tilmelde sig dette års Oslo Design Fair. Hvis situationen ændrer sig, fordi vi selv eller myndighederne stadig ikke mener, at det vil være hensigtsmæssigt at gennemføre arrangementet, vil Norges Varemesse refundere standardgebyret, og frem til 19. juni medfører en tilmelding ingen økonomiske forpligtelser overhovedet", slutter Liv Kindem.

Relateret indhold

21.05.2024Designbase.dk

Frontrunners i den cirkulære omstilling

20.05.2024Designbase.dk

Frederiksberg Centret får ny livsstilsbutik

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

09.05.2024Designbase.dk

Søg kapital til din virksomhed

09.05.2024Designbase.dk

Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

08.05.2024Designbase.dk

Affaldssortering: Hvem har ansvaret i butikken

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023